El ple de Lloret detalla els descomptes en l'IBI a les energies renovables | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El ple de Lloret detalla els descomptes en l’IBI a les energies renovables

  |   Novetats

El Punt. En l’ajust a les noves ordenances bonifiquen també obres en comunitats de veïns, hotels i naus industrials. Aproven, a més, tarifes per a l’atenció domiciliària, amb exempcions.

El ple de Lloret va aprovar ahir els darrers retocs en les ordenances fiscals per enguany, que recullen en part algunes de les propostes que el PSC va presentar al darrer moment. Entre els canvis, una ampliació detallada en les bonificacions per a instal·lacions d’energies renovables, sobretot de plaques solars, que no podran rebre exempcions anuals superiors als 300 euros, però sí de fins al 50% en la quota dels habitatges unifamiliars que instal·lin plaques fotovoltaiques amb potències superiors a 3 kWp durant un període de tres anys.

La bonificació serà només d’un any, per al 50% de la quota, en habitatges aïllats que instal·lin plaques per escalfar aigua. I també s’ofereix una exempció del 5% per a propietaris de comunitats veïnals, hotels o naus durant 3 anys per als serveis comuns, si acrediten amb informes i certificats que estalvien un 30% dels consums elèctrics habituals.

Tots aquests canvis es va aprovar amb els vots favorables del govern de JxLloret, ERC i els quatre regidors no adscrits, a més dels Comuns i Força Lloret. Pastor, portaveu del PSC, es va abstenir, tot i reivindicar els canvis.

Atenció a domicili i publicitat

En les ordenances, la tinenta d’alcalde d’Hisenda, Lara Torres, també va destacar la regulació de les taxes del servei d’atenció domiciliària (SAD), per cobrir també persones amb dependència de grau 1 –a banda dels més severs, dels graus 2 i 3– però amb uns preus que van dels 9 euros per hora en casos de dependència als 11 en afers socials. El PSC també es va abstenir, i el PSC i els Comuns van votar-hi en contra, però l’edil va defensar que la taxa serà inferior als 15 euros que es facturen a Blanes, amb els Comuns al govern local.

Per la regidora, es tracta de cobrir unes despeses que han passat de 300.000 a més de 670.000 euros en els darrers anys, i amb bonificacions d’entre el 25 i el 75% per a les llars que compleixin requisits, i fins al 100% en casos amb informes favorables dels serveis socials.Les ordenances també contemplen cobrar a les empreses per enviaments publicitaris a domicili, amb taxes puntuals i anuals, diferenciades entre els 64 –per a menys de 10.000 impresos– i 515 –per a més– puntuals i fins als 1.545 euros per a més de 100.000 impressions remeses anuals. Les entitats, va celebrar Ernesto Gracia (Lloret En Comú) en queden exemptes. Pastor va proposar que els partits també paguessin per enviaments publicitaris, però des de JxLloret i ERC, que ho han desestimat, li van etzibar que és un dret constitucional i que si es modifica la Constitució ho podrien encaixar.