El percentatge de directives és 20 punts més gran amb llei de quotes | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El percentatge de directives és 20 punts més gran amb llei de quotes

  |   Novetats

Diari de Girona. Les dones només ocupen un 16% dels càrrecs de direcció general i un 18,8% de les cadires als consells d’administració a Catalunya.

El Fons Monetari Internacional (FMI) va publicar ahir les noves projeccions sobre l’economia espanyola, que eleven mig punt, fins al 2,4%, la previsió de creixement del PIB d’Espanya el 2024. Es tracta d’una millora intensa respecte la seva anterior previsió d’abril, que situa la nova estimació per sobre fins i tot de la del Govern (2%), tal com va valorar el ministre d’Economia, Carlos Cuerpo.

L’Executiu, almenys de moment, manté el seu «prudent» quadre macroeconòmic -que inclou una previsió de creixement del 2% el 2024 i de l’1,9% el 2025sobre el qual construir el projecte de Pressupostos per a l’any que ve, segons va confirmar Cuerpo. Tot i això, el ministre va admetre que al juliol, quan el Govern presenti el seu informe de situació econòmica, hi haurà la possibilitat de corregir la seva pròpia projecció.

L’informe sobre l’economia espanyola publicat ahir per l’FMI manté en el 2,1% la previsió de creixement del PIB per al 2025 i avança una taxa de l’1,8% per al 2026. El Fons Monetari confia en l’impuls de la demanda interna i espera que el consum privat s’enforteixi a mesura que la taxa d’estalvi de les llars es normalitzi gradualment i els ingressos salarials

Ras i curt. Primer: la situació no és bona i, a més, no millora. Segon: a aquest ritme trigarem 40 anys a assolir l’objectiu que el 40% dels càrrecs de màxima responsabilitat reals continuïn augmentant de manera sostinguda. A més, es pronostica que tant la inflació general com la subjacent disminuiran encara més al llarg del 2024 i el 2025, i s’aproparà a l’objectiu del 2% del BCE abans de mitjans del 2025. En particular, s’anticipa que la inflació mitjana baixarà del 3, 4% del 2023 al 2,9% el 2024, abans de cedir fins al 2,3% el 2025 i l’1,9% el 2026.

Fortaleses i debilitats

El document destaca la notable resiliència mostrada per l’economia espanyola davant la incertesa global i les condicions financeres més estrictes. «El mercat laboral ha mantingut el seu sòlid exercici, degut fins i tot a importants fluxos migratoris i a una creixent participació dins d’una empresa estiguin ocupats per dones. I tercer: les quotes funcionen. Així ho va manifestar ahir l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona en un informe sobre la situació a Catalunya.

Segons l’informe, les dones només ocupen un 23,5% dels càrrecs de la força laboral», apunta el document, que, com a punts negatius, assenyala que «la inversió encara està per sota dels nivells de finals de 2019», el baix creixement de la productivitat i la persistència de la taxa d’atur més gran de la zona euro. De cara al 2024 i el 2025, l’FMI espera que la inversió es beneficiarà d’una millora en l’accés al crèdit i dels nous desemborsaments de subvencions a compte dels fons europeus Next Generation EU.

A més, igual que va anticipar a l’abril, l’FMI torna a assenyalar «la fragmentació política interna» entre els principals riscos respecte l’economia espanyola, així com «la possible baixa execució dels fons europeus», la desacceleració global i les tensions geopolítiques.n directius, un 16,2% dels llocs de direcció general i un 18,8% de les cadires als consells d’administració. Mentre que països sense cap regulació tenen de mitjana un 17,6% de dones als consells d’administració, les vuit economies que tenen per llei quotes de dones a primera línia de comandament freguen el 39%.