El Festival Internacional del Circ de Girona escalfa motors amb més de 8.000 entrades venudes i 49 artistes de 15 països | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El Festival Internacional del Circ de Girona escalfa motors amb més de 8.000 entrades venudes i 49 artistes de 15 països

  |   Novetats

Diari de Girona. Els organitzadors asseguren que aquest serà el primer esdeveniment circense mundial des de l’inici de la pandèmia.

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona ha venut més de 8.000 entrades quan falten dos dies per començar la desena edició. Aquest any hi participaran 49 artistes de 15 països per oferir els millors espectacles d’aquesta disciplina artística i es dividiran en deu funcions. En cinc d’elles es podran veure un nombre determinat d’atraccions i en les altres cinc, l’altra meitat d’artistes. Tots ells competiran per participar en la gran final que es farà el dilluns 28 de juny i que premiarà els números més espectaculars. El director del festival, Genís Matabosch, ha destacat que aquest certamen gironí serà el primer esdeveniment internacional de circ que es fa des de l’inici de la pandèmia.

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or del 2020 va ser l’últim esdeveniment del circ a nivell mundial que es va fer. Va ser entre el 13 i el 18 de febrer del 2020, un mes abans que comencés el confinament a l’Estat i que la pandèmia sacsegés el món. Gairebé un any i mig després, la desena edició del festival gironí que es farà entre el 24 i el 28 de juny serà el primer certamen mundial que es faci del món del circ des de l’inici de la crisi sanitària. El director del festival, Genís Matabosch, ha remarcat que el certamen s’haurà convertit en un autèntic “parèntesi” entre l’inici i el final de la crisi generada per la covid-19.

A causa de la cancel·lació de bona part dels festivals del circ que hi havia programats, Matabosch ha assegurat que aquest any la programació del certamen gironí arriba a uns nivells de qualitat “elevadíssims”. De fet, tots els participants han guanyat algun premi dels grans festivals circenses que es fan arreu del món.