El Festival de Cinema 'estrenarà' el Teatre Odèon | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El Festival de Cinema ‘estrenarà’ el Teatre Odèon

  |   Novetats

El Punt. Aquest tindrà lloc del 6 al 12 de novembre, amb un canvi de seu obligat pel tancament del Cinema Albèniz i la manca d’equipaments per encabir un esdeveniment d’aquesta maginitud. Mentre s’esperen els permisos per fer-hi una botiga de bicicletes, ja s’està remodelant l’interior i fa una setmana ja es feien proves de com quedava la catifa vermella a les escales de Sant Martí.

El Festival de Cinema de Girona finalment podrà lluir un any més la catifa vermella. La 35a edició tindrà lloc del 6 al 12 de novembre –tal i com està anunciat de fa dies al seu web oficial– i a més del canvi de dates també sembla ser que ja s’ha trobat una nova seu: l’antic Teatre Odèon de Girona, el flamant equipament del qual està previst que s’instal·li una botiga de bicicletes d’alta gama l’any vinent.

No estava gens clara la continuïtat del festival, arran del canvi obligat d’equipament després d’anys fent-ho al cinema Albèniz, que va tancar definitivament les portes al centenari del seu naixement. Bàsicament per la disponibilitat de disposar d’un lloc on projectar pel·lícules i organitzar activitats al llarg d’una setmana, però el seu director i ànima del festival, Lluís Valentí, ahir va anunciar solemnement per xarxes socials que “ens mudem al Teatre Odèon, pujada de Sant Domènec 6, Girona”, tot afegint “una autèntica ruïna, una meravella pel mon”. I tot just fa una setmana hi ha penjades fotografies amb voluntaris col·locant la catifa vermella al llarg de les escales de Sant Martí, a pocs metres de la terrassa d’El Bistrot.

Miquel Casals, el propietari de l’edifici que tindrà com a lloguer l’empresa Velodrom –anunciada en aquest mateix diari com la “millor botiga” de bicicletes del món–, ha confirmat la notícia i diu que ha cedit a “cost zero i sense ànim de lucre” per una setmana als organitzadors del festival de cinema perquè “està bé que es facin activitats culturals en un lloc on ja està previst que se’n facin a banda de vendre bicicletes”, com ja es va dir en el seu moment des de fonts de Velodrom. De fet, com declara Casals, “ells n’estan encantats que es faci aquest esdeveniment ja que ells pensen fer vetllades culturals”.

Pel que fa al tema de permisos, Casals es queixa de la lentitud de l’administració i la burocràcia que impedeix que ja estigui oberta la botiga. Tanmateix no aclareix com ho tenen per fer-hi projeccions i activitats de cinema, tot i que al maig bé que milers de persones van accedir a l’edific al llarg de Temps de Flors en el que va ser un dels patis interiors més visitats. “Això és com si tu em demanes la moto, oi que ja compto que tens el carnet de conduir”, respon a la pregunta.

Aquests dies, Miquel Casals està encara fent reformes a l’interior, d’arremolinat de les parets, per tal de deixar llest fins que els nous llogaters puguin començar a fer la instal·lació elèctrica adequada per al seu negoci.

Més que una botiga

La botiga Velodrom té previst obrir-hi un espai ciclista amb punt de venda de bicicletes multimarca i articles ciclistes, taller mecànic i cafeteria. Velodrom, que és de propietat catalana, ja té actualment una botiga a la ciutat, que va obrir el 2021 al carrer Argenteria.

David Mateu, fundador i propietari de Velodrom, havia expressat que el seu “somni” era obrir la millor “concept store ciclista” del món. Ara falta acabar de tramitar els permisos per poder adaptar l’espai a les necessitats de la botiga, que en principi obriria el 2024. Les obres hauran de respectar la configuració original de l’edifici perquè en quedi clar l’ús primitiu. A més, se n’hauran de conservar elements protegits, com ara les pintures murals, la barana de l’altell i la vintena de columnes de ferro que l’aguanten.

Velodrom va començar la seva singladura a Barcelona, on va obrir una botiga al número 6 del carrer Compte de Salvatierra. També té presència a Katowice (Polònia) i Quito (Equador).