El 93% de les platges gironines tenen l'aigua «excel·lent» | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El 93% de les platges gironines tenen l’aigua «excel·lent»

  |   Novetats

Diari de Girona. L’Agència Català de l’Aigua ha analitzat més de 2.900 mostres a tot el litoral català durant la temporada d’estiu.

El 90,4% de les platges catalanes ha obtingut la classificació d’excel·lent de la qualitat de l’aigua durant la temporada d’aquest estiu, segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El 8% ha obtingut una classificació de bona, l’1,2% suficient i el 0,4%, que equival a una platja, d’insuficient. Per demarcacions, el 97,6% de les platges de Tarragona tenen una categoria excel·lent, el 93% de les de Girona i el 80% de les de Barcelona. Durant l’estiu s’han fet nou campanyes de control programat en 255 zones de bany costaneres, tal i com determina la Directiva europea d’Aigües de Bany.

L’objectiu és examinar la qualitat microbiològica de l’aigua i avaluar la presència dels indicadors microbiològics Escherichia coli i enterococs intestinals, que permeten determinar la salubritat de les aigües de bany i saber si pot haver contaminació fecal a l’aigua.

En total, s’han analitzat més de 2.900 mostres, més de 3.000 inspeccions ambientals i s’han enviat més de 1.000 trameses als ajuntaments costaners. La campanya s’ha allargat de l’1 de juny al 24 de setembre. Durant la comissió de platges de l’ACA, celebrada dimarts passat, també es van analitzar altres temes rellevants com la vigilància de les proliferacions de fitoplàncton i el seguiment de les principals incidències registrades.