El 86% dels lloguers a Girona costen més de 900 € | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El 86% dels lloguers a Girona costen més de 900 €

  |   Novetats

Diari de Girona. Només l’1,4% dels habitatges que es troben al mercat tenen un preu inferior als 600 euros, segons Fotocasa v Girona és una de les ciutats amb menys oferta per sota d’aquest cost

Només un 14% de l’oferta d’habitatge de lloguer a Girona es troba per sota dels 900 euros, és a dir, gairebé 9 de cada 10 habitatges (un 86%) suposen un desemborsament mensual per sobre d’aquesta xifra.

Aquesta és una de les conclusions principals que mostra l’anàlisi «Impacte del bo jove segons l’oferta» elaborada pel portal immobiliari Fotocasa, després de l’anunci de la nova convocatòria del Bo Lloguer Jove. Com a les edicions anteriors, un dels requisits per sol·licitar el bo públic és que la quantia màxima del lloguer de l’habitatge no superi els 600 euros mensuals, encara que algunes comunitats autònomes podran regular aquest preu fins als 900 euros al mes. Segons les dades d’oferta del mes d’octubre del portal immobiliari, només un 1,4% de l’oferta d’habitatge de lloguer a la ciutat de Girona se situa per sota dels 600 euros, aquesta xifra s’eleva fins al 6% al conjunt de l’Estat.

De fet, si es posa focus a les capitals de província, Girona és una de les ciutats on el volum d’habitatges disponibles amb preu menor de 600 euros mensuals és molt escàs. Només tenen menys oferta que Girona cinc capitals. Barcelona lidera el rànquing amb un 0,1% de l’oferta total d’habitatge de lloguer a un preu menor als 600 euros, seguida de Madrid (0,3%), València (0,4%), Santander (0,4%) i Santa Creu de Tenerife (1,2%).

Tal com va succeir en convocatòries anteriors, la limitació del lloguer es podrà ampliar fins als 900 euros mensuals a les comunitats autònomes que ho considerin, en aquest sentit, però, Girona és també una de les ciutats amb menys oferta per sota d’aquest preu. Només la superen Vitòria que lidera la llista amb cap habitatge (0%), seguida de Palma de Mallorca amb un 0,2% d’habitatges, de Barcelona (1,2%), Sant Sebastià (1,5%), Bilbao (4%), Madrid (6%) i València (7%).

«Si el que es persegueix és que el Bono Jove arribi a qui més ho necessita, caldria revisar i ampliar el límit de la quota mensual, ja que el preu del lloguer mitjà a Espanya ja supera els 1.000 euros de mitjana i, per tant, un gran volum de joves no podrà sol·licitarho», exposa Maria Matos, portaveu de Fotocasa.

Llogar un pis compartit

Als elevats preus per arrendar un habitatge complet cal sumar també que alguns propietaris opten per llogar els seus pisos per habitacions, ja que poden obtenir uns majors beneficis. Segons dades

Girona és la sisena ciutat amb menys habitatges al mercat per sota dels 600 euros al mes

d’un informe de Pisos.com, la rendibilitat mitjana de llogar un pis sencer de 90 metres quadrats a Espanya se situa en un 5,91%, mentre que puja al 7,01% en un immoble compartit.

En cas de compartir pis, les capitals de províncies més cares són Barcelona (623,14 euros al mes), Sant Sebastià (546,8 euros al mes), Madrid (538,94 euros al mes), Palma de Mallorca (514,75 euros al mes) i Girona (474,81 euros al mes), segons apunta l’informe.