Edmon Roch i Jaume Subirós rebran la Mosca de Sant Narcís dels periodistes
Diari de Girona. Els guardons també retran homenatge enguany a la revista «Llumiguia» de Cassà de la Selva i al seu director, el periodista Joan Carles Codolà.
Les Mosques de la Informació retran homenatge en la seva 35a edició al cineasta i productor gironí Edmon Roch i a Jaume Subirós i Jordà, ànima de l’emblemàtic Motel Empordà de Figueres. Els guardons que atorga la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya també reconeixeran, amb la Mosca del Col·legi, la revista Llumi guia i el seu director, el periodista Joan Carles Codolà. Amb aquest premi es vol posar en valor la trajectòria d’aquesta publicació nascuda el 1944 a Cassà de la Selva i que, en els seus gairebé 80 anys de vida, s’ha convertit en un referència en la comunicació local.
Les Mosques de la Informació es lliuraran el dijous 26 d’octubre en un acte obert a la ciutadania que se celebrarà a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. En aquesta vetllada, que arrencarà a les 20 h, també es donaran a conèixer els distingits amb la Mosca Grossa, que reconeix a la persona o entitat que més facilitats i bon tracte ha dispensat als professionals de la informació, i la Mosca Borda, que s’atorga a qui més dificultats, obstacles o tracte distant ha mostrat. Els dos guardons són votats pel periodistes gironins.
Opten a rebre la Mosca Grossa els responsables de festivals com l'(a)phònica o el Càntut, Alda Rodríguez
i Alter Sinergies; el cap de premsa de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Jaume Figueras; el de l’Uni Girona, Martí Pueyo, i la del Consell Comarcal de la Selva, Montse Codina.
I per contra, com a candidats a rebre la Mosca Borda hi ha l’equip de comunicació del Cap Roig Festival i el White Summer, Clipper’s Live; el departament de premsa del TSJC; l’exalcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i el cap de premsa de la formació Guanyem Girona i actual Coordinador de Comunicació de l’Ajuntament, Martí Nadal.
Aquest any, el guardó que s’entregarà en la gala és obra de l’artista gironí Xavier Roqueta. El premi, que combina metall i resina sintètica, juga amb la idea d’una columna per reivindicar el periodisme com un dels pilars de la democràcia. Segons l’artista, «controla el poder, el critica i, si cal, el denuncia». A partir d’aquesta convicció, Roqueta ha creat una escultura que és una columna «sòlida, feixuga» i també «una metàfora dels diferents grups mediàtics que constitueixen l’anomenat quart poder».
El guardó que es lliurarà a tots els premiats és obra de l’il·lustrador i escultor gironí Xavier Roqueta.