Dels camps aromàtics presents a l'Escala sorgeixen infusions «beneïdes» pels déus | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Dels camps aromàtics presents a l’Escala sorgeixen infusions «beneïdes» pels déus

  |   Novetats

Diari de Girona. Al municipi, el Parc de les Olors s’ha convertit en reclam turístic i han creat dos nous productes, Eol i Dionís Des de l’espai es pot fer una visita al món de les plantes aromàtiques per aprendre i identificar les diverses espècies.

Les infusions són begudes especials per a ajudar a preservar la bona salut i la vitalitat. Se les considera begudes mil·lenàries a tot el món. Una nova línia d’infusions d’Emporarom, inspirada en les divinitats grecoromanes, ha introduït dos nous productes: `Èol’ i `Dionís.’ La primera, dedicada al déu dels vents, està elaborada amb fonoll, anís i marduix, i se li atribueix un efecte carminatiu. La segona infusió fa referència a la deïtat de la gastronomia i el vi, i la seva frescor, característica pròpia d’una mescla de tres mentes: fonoll, calèndula i estèvia; ideal per afavorir la digestió després d’un àpat. Totes dues insegueixen la temàtica clàssica i s’han presentat al Mac Empúries, amb una degustació i contextualització històrica.

Les infusions són el resultat de la dedicació dels productors per oferir productes que captivin els consumidors. Hi ha set varietats úniques inspirades en la mitologia grega. «Tenim una línia d’infusions inspirades en déus i deesses gregues, amb barreges de plantes que s’ajustin a les seves característiques», explica Guillem Castañé, un dels quatre socis fundadors juntament amb Marina Comas, Pere Coll i Pau Gasull. A més, també ofereixen una àmplia gamma de condiments culinaris.

Emporarom, una col·lectiva de productors de plantes aromàtiques i medicinals de l’Alt i Baix Empordà, ofereix set infusions, dotze condiments i diverses experiències a la finca d’aromes a l’Escala.

La visita al Parc és una introducció al món de les plantes aromàtiques, medicinals i culinàries per aprendre a identificar les diverses espècies a través d’activitats sensorials que potencien l’olor, el gust i el tacte, visites on es preparen begudes aromatitzades i tallers culinaris amb plantes i flors autòctones.

La proximitat de l’Escala i les ruïnes d’Empúries ha atret molt turisme familiar de les comarques gironines, ja que ofereix una experiència diferent on els sentits prenen protagonisme.

El disseny del seu jardí productiu, al costat de les ruïnes d’Empúries, està inspirat en un hortus romà: «Simula una ciutat romana amb una part demostrativa que fomenta la conscienciació ambiental, presentant l’entorn com un atractiu únic».Les noves infusions estan disponibles en la pàgina web de l’empresa, i també es podran trobar en un centenar d’establiments gurmet de les comarques gironines i també a alguna de Barcelona, tot d’espais «on se’ns valorin el producte».Segons ha explicat Castañé, cal renovar el concepte que es té de les infusions: «Ens les hem de prendre més per gust i per plaer».

El projecte neix de la col·laboració de diversos productors empordanesos de plantes aromàtiques i medicinals de l’Alt i el Baix Empordà, amb l’objectiu de recuperar el coneixement tradicional d’aquestes plantes locals aromàtiques amb propietats curatives, culinàries i aromàtiques.