Creen itineraris d'«snorkel» en tres cales de cap de Creus on es prohibirà la pesca | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Creen itineraris d’«snorkel» en tres cales de cap de Creus on es prohibirà la pesca

  |   Novetats

Diari de Girona. Es farà a les cales Tamariua, Portlligat i Murtra, diverses zones on es preveu que augmentin les espècies un cop s’hi deixi de pescar.

El Parc Natural del Cap de Creus ha creat tres itineraris d’immersió lleugera «snorkell» a les cales «urbanes» de la Tamariua (Port de la Selva), Portlligat (Cadaqués) i Murtra (Roses) on el Pla Rector d’Usos i Gestió de l’àmbit marí de parc (PRUG) prohibirà pescar. L’objectiu és que, amb aquesta prohibició, les cales augmentin la diversitat i el tamany de les espècies i, alhora, es promogui un coneixement «respectuós» i «responsable» del medi. Per donar-ho a conèixer, s’han editat un tríptics on s’expliquen les espècies que s’hi poden trobar, s’han fet uns vídeos promocionals i es penjaran uns cartells informatius a les diferents cales.

Veure pops, orades, saupes, estrelles vermelles, esponges d’or o garotes a peu de platja i d’una forma «respectuosa» amb el medi. Aquest és l’objectiu dels tres itineraris ha creat per fer-hi immersions lleugeres. Al díptics’explica la importància de la zona i les espècies que hi són habituals i també s’han generat uns codis QR a través dels quals es poden visualitzar uns vídeos que animen a entrar a l’aigua. Els cartells informatius estaran a l’entrada de les cales seleccionades per informar als visitants que tenen aquesta possibilitat.

La iniciativa es posa en marxa ara però l’objectiu és que amb el

Els itineraris estaran a les cales urbanes de Port de la Selva, Cadaqués i Roses

temps sigui més nombroses les espècies i la diversitat que s’hi pugui veure. Això és el que ha de permetre l’aprovació del PRUG, que preveu que en aquestes tres platges integrades a l’entorn urbà del Port de la Selva, Cadaqués i Roses tinguin prohibida la pesca. «Això permetrà que els peixos hi visquin tranquils, es facin més grans i es reprodueixin millor», explica el biòleg marí i divulgador ambiental Boris Weitzmann. «La filosofia és facilitar l’aproximació de la gent», explica el director del Parc, Ponç Feliu, però fer-ho des de la cultura del «respecte» i de «l’estima» cap al medi merí.

Feliu espera que l’aprovació inicial del PRUG passat l’estiu i que estigui plenament vigent l’estiu de l’any que ve.

Durant l’acte de presentació de la iniciativa, una vintena d’alumnes d’entre 8 i 12 anys de l’escola Les Clisques del Port de la Selva han participat en una activitat fent «snorkel» per conèixer la diversitat i la singularitat de la zona.