Crearan un observatori per conèixer el retorn de les polítiques en turisme | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 1

Crearan un observatori per conèixer el retorn de les polítiques en turisme

  |   Novetats

Diari de Girona. La vicealcaldessa de Girona defensa que cal «tenir dades» per poder encaminar projectes per la ciutat.

L’Ajuntament de Girona crearà aquest any l’Observatori del Turisme, una eina que servirà perquè el consistori pugui encarregar estudis que analitzin el retorn econòmic que tenen les polítiques municipals en aquest àmbit. La vicealcaldessa, Gemma Geis, ha explicat que l’organisme està a punt i s’activarà en el moment en què el consistori decideixi encarregar el primer estudi. Ho faran de la mà de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG), que seran els encarregats d’elaborar aquests informes. Geis creu que cal «tenir dades per tenir tota la informació» i creu que amb els resultats d’aquests informes ajudaran a combatre determinats discursos.

Geis creu que la UdG «ha de ser una aliada de la ciutat» i per això serà el soci prioritari en els encàrrecs que es facin, però no descarta participar en altres institucions referents en aquest sector.

Aquesta eina servirà per estudiar el retorn econòmic de les polítiques públiques en l’àmbit del turisme. «Necessitem dades del món del turisme», ha assegurat la vicealcaldessa. A partir d’aquesta taula, l’ajuntament plantejarà la necessitat d’analitzar diferents polítiques públiques i el retorn que tenen a la ciutat.

«A vegades hi ha actuacions que retorna amb molts més diners a la ciutat dels que hi posen les administracions públiques», ha afirmat Geis. Per això considera que els resultats serviran per retre comptes de les ajudes que es fan, però també perquè la ciutadania entengui el resultat de les inversions que hi ha en el sector turístic.

De fet, la universitat té diverses línies de recerca en l’àmbit de turisme com ara l’estudi d’efectes positius i negatius del turisme a nivell econòmic, social, cultural i tecnològic, l’ètica del turisme o les noves tipologies de turisme.

Es tracta de línies d’investigació de que lideren grups de recerca transversals que uneixen el sector turístic amb l’econòmic, el social o el medi natural.