Cinquanta insercions laborals amb La Caixa
El Punt. El programa ‘Més feina’ també va possibilitar 66 formacions, el 2021.
El Fons Social Europeu i la Fundació La Caixa van impulsar conjuntament el programa Més feina, d’inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió. Pel que fa a la demarcació de Girona, el programa va possibilitar el 2021 50 insercions laborals a través de la Fundació Intermedia, i 66 formacions, a través d’itineraris integrats i personalitzats per millorar l’ocupabilitat dels usuaris, de manera que s’arribés a complir l’objectiu establert que garantia l’ocupabilitat del candidat al final del procés.
El programa Més feina disposa d’un total de 41 milions d’euros cofinançats pel Fons Social Europeu i la Fundació La Caixa. Els projectes seleccionats van obtenir un finançament anual d’entre 80.000 i 100.000 euros fins al 2023. La Fundació La Caixa va ser designada el 2016 Organisme Intermedi del Fons Social Europeu (Poises) per l’Estat 2014-2020, i ha estat en el marc d’aquest programa que ha desenvolupat aquesta iniciativa. El Poises respon a una estratègia comunitària dissenyada per promoure la inclusió social, la lluita contra la pobresa i contra qualsevol forma de discriminació. En aquest sentit, el subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón, ha destacat: “Una de les eines clau per frenar l’increment de la desigualtat social és l’ocupació. Per això, en aquests moments de dificultat, l’accés a una feina és una eina indispensable. Per tal de promoure la inclusió social, especialment necessària per a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, a la Fundació La Caixa apostem per l’estratègia d’inserció sociolaboral.”
El programa Més feina va aconseguir, a tot l’Estat, 5.353 insercions laborals durant el 2021, cinquè any en què el programa es va dur a terme a 29 demarcacions. Així, al llarg del 2021 es van atendre 10.117 persones i es va impulsar la formació de 6.276 persones. Les accions es van dur a terme a través de 68 projectes d’entitats socials. Entre els participants atesos, s’inclouen perfils molt diversos, i alguns arriben derivats dels serveis socials: joves, més grans de 45 anys, persones amb discapacitat física o intel·lectual, immigrants o víctimes de violència de gènere, entre altres.