Catalunya estudiarà la setmana que ve estendre el passaport | Federació Hostaleria de Girona

Blog

Catalunya estudiarà la setmana que ve estendre el passaport

  |   Novetats

Diari de Girona. Salut preveu començar a posar terceres dosis a sanitaris i persones a partir de 60 anys «entrat el desembre».

El conseller de Salut va insistir ahir que el Govern aposta per ampliar l’ús del certificat digital covid-19 més enllà de l’oci nocturn abans que tornar a fer restriccions d’aforament o horari. Un cop rebin l’informe del consell assessor es traslladarà a la comissió delegada del Govern i es prendrà una decisió, que es podria tenir la propera setmana. Llavors seria el moment de demanar l’aval judicial. El conseller va valorar que tot i que són uns quants tràmits, es poden fer «ràpid».

Argimon va dir també que ara «no és el moment» de tornar als confinaments i va augurar que al Nadal continuarà imposant-se una certa idea de normalitat, com va indicar que es va viure durant l’estiu passat. El conseller va dir que encara queden moltes setmanes i és difícil fer una previsió i va esperar que la incidència de la malaltia sigui inferior a la de l’any passat.

En general, va afirmar que el repunt de la pandèmia s’explica per la confluència de diversos factors, entre els quals hi ha l’estacionalitat que ja està demostrant el virus. El mateix a les escoles, on sí que reconeix però que els casos a partir d’un primer cas dins d’un grup s’han triplicat. Aquest increment de la incidència és el que li fa defensar que ara no és el moment de retirar la mascareta als patis escolars.

No es prioritzaran essencials

Pel que fa a la tercera dosi, va avançar que la seva inoculació anirà «per risc» i va afegir que això es tradueix en una priorització per edat, a banda dels professionals sanitaris i sociosanitaris. Així, està previst que durant el desembre es posin els vaccins a les persones de 60 anys i aquest col·lectiu i a partir d’aquí s’anirà baixant segons l’edat. Aquest cop no es prioritzarà la resta de personal que en la primera campanya es va considerar essencial, com bombers, policies o docents. Aquest grup rebrà la vacuna quan li toqui per edat.

El conseller es va mostrar més escèptic pel que fa a vacunar els menors de 12 anys i va afirmar que cal analitzar-ho amb profunditat. Un cop més, es va mostrar també en contra de fer obligatòria la vacunació entre els sanitaris.