Campanya de Pimec per reivindicar el comerç local | Federació Hostaleria de Girona

Blog

Campanya de Pimec per reivindicar el comerç local

  |   Novetats

Diari de Girona. La iniciativa es desmarca del Black Friday i compta amb uns 3.800 establiments adherits a la província.

 PIMEC Girona posa en marxa la campanya «Escolta el batec del teu comerç» amb l’objectiu de reivindicar el comerç i la restauració local i visualitzar les seves fortaleses i el seu valor afegit, desvinculant-se del Black Friday.

La iniciativa, que compta amb uns 3.800 establiments del territori adherits i el suport de diversos ajuntaments gironins, vol impulsar la consciència col·lectiva sobre els avantatges de la compra i el consum al territori, destacantne la diversitat, la singularitat i la importància del rol del comerç i la restauració local als centres urbans.

Durant la presentació de la campanya, feta a Lloret de Mar, el president de Pimec Girona, Salvador Giraut, va destacar que el seu objectiu és «sensibilitzar i conscienciar els consumidors de tots els avantatges que comporta comprar i consumir en els nostres municipis», i va indicar que «el comerç i la restauració local ofereixen tracte personalitzat, sostenibilitat, excel·lent servei i diversitat de productes, coses que no es poden trobar enlloc».

La campanya se celebra a tot Catalunya i s’hi han adherit més de 19.000 establiments.

Giraut va assegurar que el comerç urbà es «desvincula majoritàriament» del Black Friday perquè «és una jornada promoguda pels grans establiments i les plataformes online, que se’n beneficien però no són els que contribueixen a l’economia dels nostres municipis».

Les associacions adherides participaran en la campanya decorant els establiments amb la imatge gràfica de la iniciativa i fent difusió dels valors de la proximitat a través de les xarxes socials. A més, també s’han plantejat altres accions als comerços com el repartiment d’obsequis, vals de compra, exposicions de fotografies d’artistes locals, decoració i tematitzacions especials, etc.

Els establiments adherits plantegen diverses accions, com ara obsequis o vals de compra als clients.