Benvinguda a l'oli de Pau | Federació Hostaleria de Girona

Blog

Benvinguda a l’oli de Pau

  |   Novetats

Diari de Girona. Diumenge vinent se celebra la festa per celebrar la nova anyada i difondre la cultura de l’oli. Un tast d’oli de Pau nou, un esmorzar popular, música viu i una jornada de portes obertes amb diverses activitats configuraran el programa de la festa organitzada per aquest diumenge 28 al celler Empordàlia per celebrar la nova anyada. L’oli de Pau té una reputació molt estesa i la festa d’aquest diumenge vol tenir una significació especial perquè, a banda de voler ser un agraïment als clients, socis i treballadors, està oberta a tothom ja que l’any passat, per culpa de la pandèmia no es va poder celebrar.

La jornada vol servir també per difondre la cultura de l’oli, aquest producte tan preuat a la mediterrània i que forma part de la nostra cuina. La festa se celebrarà a l’exterior de la seu del celler Empordàlia a Vilajuïga i com no podia ser d’una altra manera inclourà un tast del nou oli. També està previst que hi hagi un esmorzar popular maridat amb els vins del celler, música en directe per amenitzar la jornada i altres activitats. Per exemple, l’actuació dels gegants de Vilajuïga. Així mateix, hi haurà una jornada de portes obertes, es podrà pujar al Trenet de Roses i gaudir d’una ruta gratuïta per les oliveres centenàries d’argudell i visitar el celler d’Empordàlia a Pau per veure el molí d’Oli de Pau. La Festa començarà a les 10 del matí i acabarà al migdia, jornada festiva, i oberta a tothom.

Des de celler han explicat que la jornada té com a objectiu «atreure l’atenció sobre el món de l’oli per tal de satisfer les inquietuds dels més curiosos». En aquest sentit, recorden que «cada any, pel pont de la puríssima, és habitual que els clients més fidels d’Empordàlia es desplacin fins al celler a buscar el nou Oli de Pau. Aquest fet, va ser un dels motius que va impulsar organitzar una festa que servís, per una banda, per presentar la nova producció de l’Oli de Pau en exclusiva als clients més fidels i, de l’altra, per agrair aquesta fidelitat d’una manera més especial i posant en valor la cultura de l’oli, per la qual cada vegada el consumidor és més sensible».

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per donar valor als productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà

Segons expliquen des del celler, l’oli de Pau és molt valorat i atesora propietats adquirides per la situació geogràfica d’on neix. «L’Oli de Pau, d’oliva extra verge, que elaborem a Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà, on les oliveres centenàries són la base de la producció. Aquestes oliveres són de dues varietats que només es troben a la comarca, l’Argudell i el Corivell, que, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà, la tramuntana, donen al producte un caràcter diferenciador».