Aragonès reclama a l'Estat ajuts directes a empreses | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Aragonès reclama a l’Estat ajuts directes a empreses

  |   Novetats
La Vanguardia. El vicepresident Pere Aragonès va reclamar ahir al president del Govern central, Pedro Sánchez, que imiti el model europeu de suport als negocis afectats per la pandèmia i els atorgui “ajuts directes”, en lloc de limitar-se a mesures fiscals o tributàries per a sectors com l’hostaleria o la restauració. Aragonès, que a l’octubre va escriure una carta a Sánchez en què li demanava mesures econòmiques contundents en suport de sectors especialment perjudicats per la pandèmia, va anunciar, en una entrevista amb l’agència Efe, que demanarà al Govern espanyol que dicti l’obligatorietat del teletreball a les empreses en què es pugui operar en remot i que els ERTO s’estenguin més enllà de finals de gener i les prestacions s’abonin sense demores.
El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i cap de llista d’ERC el 14F va transmetre aquestes reclamacions a Sánchez el dia abans que comenci, avui, el període de noves restriccions dictat per la Generalitat per combatre la covid, que s’estendrà fins al diumenge 17. El Govern també va anunciar 36 milions d’euros en ajuts per als sectors afectats. Per això Aragonès demana a l’Estat que actuï en conseqüència i no faci “deixadesa de funcions”.
“Hauríem d’anar a un model europeu, a ajuts equivalents a un70% o un 80% de la facturació (d’un negoci), la principal línia que s’ha seguit els últims mesos a la figura dels ERTO. El que s’ha aportat caldria complementar-ho fins a compensar aquestes caigudes de la facturació”, va argumentar Aragonès.
“Catalunya no és Alemanya, però si fos un Estat independent tindríem els recursos per poder fer front a les pèrdues de facturació dels sectors afectats”, va afegir el també conseller d’Economia.
En aquesta línia, va xifrar en 831 milions els ajuts directes habilitats pel Govern el 2020 per compensar els tancaments d’activitat forçats per la pandèmia, i va reclamar que “l’Estat també hi posi de la seva banda” per pal·liar els efectes d’aquesta crisi.
Pel que fa a la possibilitat de fer obligatori el teletreball enllocs de treball on és possible treballar des de casa, Aragonès va recordar que si bé a Catalunya es va pactar amb els agents socials potenciar-lo al màxim, “qui té la competència per dictar aquesta obligatorietat és l’Estat”.“
És una mesura que s’ha d’implementar immediatament. O ho fa l’Estato, sino s’hi atreveix o no sap com fer-ho, que ens passi les competències i ho farem nosaltres”, va plantejar, per evitar “restriccions en altres sectors”.