Antoni Cañete, nomenat vicepresident de les pimes europees
Pimec. El president de PIMEC ha defensat el seu compromís amb una Europa multicultural i basada en una economia de pimes i ha posat a disposició d’SME United la seva experiència i coneixements en matèria de lluita contra la morositat, de promoció de la Formació Professional i la transició energètica
La patronal europea de pimes SME United ha celebrat avui la seva assemblea anual a Brussel·les, en la qual s’ha acordat el nomenament del president de PIMEC, Antoni Cañete, com a vicepresident i membre de la seva Junta Directiva.
Durant el seu discurs, Cañete ha posat de manifest la seva satisfacció per poder representar les pimes de Catalunya i Balears a nivell europeu i ha explicat que vol continuar i ampliar la bona feina feta pel seu predecessor, l’actual president de la Fundació PIMEC, Josep González.
D’altra banda, el president de PIMEC ha posat a disposició d’SME United la seva experiència i coneixements en matèria de lluita contra la morositat. “Continuo presidint la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad, que va modificar la normativa a Espanya l’any 2010, i estem preparats per a la propera reforma a nivell espanyol i europeu. Estem en contacte amb la Comissió Europea, tenint en compte que també es tracta d’una prioritat per a la presidenta Von der Leyen”, ha explicat.
També ha parlat d’una de les grans prioritats de PIMEC: la Formació Professional (FP). “Des de PIMEC volem contribuir a promoure la Formació Professional. En aquest sentit, cada any celebrem un dels congressos de Formació Professional més importants d’Espanya. També vam formar part del projecte de formació professional europeu SME-VET-NET juntament amb altres membres d’SME United”, ha afirmat.
A continuació, Cañete ha expressat el seu compromís amb una Europa multicultural i s’ha referit a la necessitat que la Unió Europea miri més al sud en un moment en què la guerra i el conflicte estan marcant la situació a l’est d’Europa. “Al sud del mediterrani hi tenim fonts d’energia i capital humà, però també els mercats de consum del futur”, ha afirmat. A més, ha explicat que una de les principals propostes de PIMEC per a la presidència espanyola de la UE serà enfortir les relacions entre les organitzacions de pimes africanes i europees. Finalment, el president de PIMEC s’ha compromès a continuar treballant en la reforma dels mercats energètics a escala europea, tal com reclama la patronal catalana a la Comissió Europea des del passat mes de març.
SME United és un dels agents econòmics i socials reconeguts a escala europea, que treballa per defensar els interessos de les pimes i persones autònomes europees davant les institucions comunitàries. Actualment, la confederació europea de pimes compta amb 70 organitzacions de pimes com a membres, procedents de 30 estats europeus i representants de 22 milions d’empreses amb uns 82 milions de persones treballadores.