Afluència limitada de visitants a la cascada glaçada del Ripollès | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Afluència limitada de visitants a la cascada glaçada del Ripollès

  |   Novetats

Diari de Girona. Els excursionistes veuen bé la limitació d’aforament a 300 persones, que evita grans aglomeracions. La majoria de visitants que s’han acostat aquest cap de setmana al Torrent de la Cabana de Campdevànol veuen bé les restriccions d’aforament. A partir d’ara, com a màxim podran ser 300 les persones que coincideixin en aquest espai que inclou la ruta dels set gorgs. De fet, aquest és el gran atractiu, ja que les baixes temperatures els han deixat glaçats i això ha fet atraure encara més visitants. Cal tenir en compte que, en caps de setmana anteriors a la limitació d’aforament i al cobrament d’entrada, s’havien arribat a acumular fins a 800 persones i amb files de cotxes mal aparcats. «Jo ho veig bé. Això no pot ser la Rambla», deia l’Ariadna Armengou, procedent de Vic.

Des de primera hora del matí d’ahir, el degoteig de visitants al Torrent de la Cabana de Campdevànol va ser constant. Pels volts de les onze va ser quan més afluència hi va haver, amb grups de persones que volien veure els gorgs glaçats. I és que aquest cap de setmana s’ha posat en marxa, de nou, un operatiu per restringir el pas de vehicles i les aglomeracions de persones en aquest espai natural que inclou la ruta dels set gorgs. Malgrat que a l’octubre es van aixecar les barreres i l’accés tornava a ser lliure, la quantitat de gent que intentava accedir a l’espai els darrers caps de setmana ha obligat l’Ajuntament a prendre mesures.

Per això, des de dissabte ja es torna a limitar l’aforament i es restringeix el pas dels cotxes. La gran majoria de persones que hi ha anat estaven al cas de la mesura i l’aprovaven.

En aquest sentit, la Mireia Duran, que venia de Vic amb dues amigues, lamentava que s’hagi d’arribar a aquest punt, però ho veu bé. «Realment ens han comentat que els darrers dies hi havia molta gent», va indicar.

L’Ona Grau explicava que no havien anat mai al Torrent de la Cabana i que un amic els va recomanar visitar-ho. «Realment hem tingut mala sort d’enganxar just el primer cap de setmana que fan pagar», va ironitzar.

La gent ho entén

En general, els que s’hi van acostar entenien que es posessin restriccions .«La veritat és que era necessari. Més que res per tenir un control, sobretot per la mateixa gent que ve, perquè estigui més tranquil·la i cuidar alhora de l’entorn», assenyalava el coordinador del Torrent de la Cabana, Francesc Trena. Trena va explicar que els que arriben més tard ho respecten i s’esperen a que torni algun grup. I és que la restricció de vehicles també ha comportat que qui vulgui veure els set gorgs glaçats hagi de caminar una bona estona, des del lloc de l’aparcament. Un cop arriba a la guixeta, s’ha de pagar una ecotaxa de 5 euros i després es pot continuar la ruta.