Els càmpings catalans crearan un grup de treball per actuar de forma "immediata" per fer front als riscos d'inundació | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_1

Els càmpings catalans crearan un grup de treball per actuar de forma “immediata” per fer front als riscos d’inundació

  |   Novetats

Diari de Girona. El president de la FCC detalla que s’actuarà a partir dels “casos més complicats” en busca de la “màxima seguretat”

El president de la Federació Catalana de Càmpings (FCC), Miquel Gotanegra, ha explicat que es crearà un grup de treball per actuar de manera “immediata” per abordar les possibles zones inundables d’aquests allotjaments. En una roda de premsa, després de la reunió d’aquest dimarts del sector amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, Gotanegra no ha precisat quan es formarà, però espera que es constitueixi d’una forma “molt ràpida”. La voluntat és que s’actuï des dels “casos més complicats” a partir de l’estudi de “cas per cas”. El president de l’entitat ha remarcat que l’objectiu és “garantir la màxima seguretat” tant per als negocis com per als usuaris.

Gotanegra ha remarcat que la primera feina d’aquest grup de treball ha de ser “actualitzar la cartografia” actual, perquè “l’última data de fa més de deu anys”. D’aquesta manera, segons ha criticat, figuren càmpings que “han tancat i d’altres que han fet millores”. El president de la FCC també ha reclamat que la mesura pactada “estigui coordinada entre els diferents actors”. En aquest sentit, Gotanegra ha demanat la participació de Protecció Civil, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Conca Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

El president de l’organització de càmpings ha defensat que quan es faci l’anàlisi de “cas per cas” d’aquests espais potser “fent una petita actuació al torrent o una mota, pot deixar de ser inundable”. Per això, considera que l’avaluació que es dugui a terme ha de diferenciar entre “inundabilitat i inundabilitat greu”, així com fer-la “per fases, i de més greu a menys greu”.

En ser preguntat sobre la possibilitat del tancament d’alguns càmpings, Gotanegra ha insistit en disposar dels “plànols i l’estudi fet”, perquè per ara “no es pot contestar”, ha afegit. El president de la FCC ha incidit en el fet que amb “la construcció d’un mur o fer un sistema de gestió de riscos” pot deixar de ser “zona perillosa” i ha reclamat “temps” per conèixer la realitat dels càmpings catalans.

D’altra banda, Gotanegra ha reconegut que la dana “ha accelerat” tot plegat, especialment que hi hagi hagut “la implicació” del president Illa. Tot i així, ha precisat que des de fa un mes i mig que estan en converses amb l’administració per abordar aquesta problemàtica. De fet, el responsable dels càmpings catalans ha indicat que ja tenen l’equip tècnic muntat.

El president de la Federació Catalana de Càmpings ha valorat positivament la trobada amb el president del Govern, on també han participat, entre d’altres, la consellera de Territori, Sílvia Paneque, i el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper. Precisament, en aquesta reunió Gotanegra ha lliurat un informe sobre la situació del sector amb dades com ara la tipologia de client, el nombre de càmpings i “el creixement en temporada baixa que està experimentant des de fa uns anys”. També, ha apuntat que aquest allotjament concentra el 30% de les pernoctacions a Catalunya i que l’organització representa el 90% dels negocis del país.

La compareixença dels representants de l’entitat s’ha produït després que la setmana passada exigissin una reunió urgent amb Illa arran que el Govern anunciés que havia detectat 16 càmpings amb un alt risc d’inundació. La majoria d’aquests negocis els situava al Pirineu i Alt Pirineu, tot i que alguns també al litoral. Tot i així, la Generalitat matisava que aquesta xifra suposava el 4% del total dels 396 càmpings que té registrats a Catalunya.