Un estudi preveu un creixement econòmic del 3% a Girona durant el 2024 | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Un estudi preveu un creixement econòmic del 3% a Girona durant el 2024

  |   Novetats

Diari de Girona. Hi guanyen pes activitats no vinculades al turisme

Les comarques gironines no frenaran el seu creixement econòmic durant aquest 2024. Aquesta és una de les previsions de Josep Oliver, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l’Anuari Econòmic Comarcal BBVA 2024. Després que la demarcació tanqués el 2023 amb un creixement de tres punts, liderant la recuperació postpandèmia a Catalunya, Oliver preveu que aquest exercici es tornarà a tancar amb xifres que estaran «fregant» el 3%.

En la presentació de l’estudi a Girona, juntament amb el director de zona de BBVA, David Meavilla, el catedràtic va explicar que la província ha vist «un cert canvi de tendència respecte als motors de creixement». Oliver va relatar que sectors que no depenen directament de l’activitat turística han crescut considerablement, com el de les comunicacions, serveis financers, o assegurances, entre d’altres.

Aquest fet -que considera una bona notícia- no vol dir que el turisme perdi pes, ja que es troba dins dels serveis privats personals que suposen un 44% del valor afegit de la província. Tanmateix,

Oliver creu que convindria que el sector no guanyi més pes i explica que per veure com altres àmbits econòmics incrementen la seva força i s’apropen al sector turístic cal «un procés que duri més d’una dècada». Tot i això, el catedràtic remarca que «se’m fa difícil en el curt termini imaginar comarques, sobretot de la costa, en les quals el canvi pugui ser gaire més intens del que s’ha produït fins ara». «Ja tens un biaix productiu, per reconduir-lo necessites temps. També és cert que la geopolítica pot ajudar-nos amb tot aquest moviment que hi ha a nivell mundial de relocalització industrial», va concloure.