El 68% de les grans empreses gironines augmenta la facturació | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El 68% de les grans empreses gironines augmenta la facturació

  |   Novetats

Diari de Girona. L’estudi «Girona 100» recull que només un 6% de les firmes gironines han hagut d’acomiadar treballadors o preveuen fer-ho

Les grans empreses gironines augmenten els seus ingressos. Segons l’estudi «Girona 100 SA», que fan conjuntament la consultoria KPMG i la Universitat de Girona (UdG), el 68% de les empreses enquestades han augmentat la facturació, el 19% l’ha mantinguda i només un 13% l’ha disminuïda.

L’estudi, que ja arriba a la catorzena edició, enquesta a algunes de les empreses més importants de la província. Segons els resultats el 77% de les companyies han incrementat la seva plantilla durant el 2023, mentre que un 13% l’ha mantinguda i un 10% l’ha disminuïda. Si observem l’activitat a l’estranger, el 50% de les empreses han augmentat la seva activitat internacional, un 37% l’ha mantinguda i només un 3% n’ha experimentat una disminució.

L’estudi també analitza les principals preocupacions de les empreses. Enguany el llistat el lidera la dificultat per captar i retenir el talent, segons un 48% de les empreses. L’increment del preu de les matèries primeres, que el 2023 encapçalava el llistat, passa ara a ocupar el segon lloc entre les preocupacions (29%).

D’altra banda, entre les principals demandes hi ha la reducció de la burocràcia i que hi hagi més simplificació fiscal (55%), seguit perquè s’impulsin acords laborals més senzills i flexibles (48%).

Les companyies també parlen dels ajustaments previstos per aquest exercici i la majoria, el 58%, no preveu fer-ne cap. Només un 6% de les firmes han hagut d’acomiadar treballadors o preveuen ferho, una xifra que baixa considerablement respecte a l’any passat, quan una de cada cinc companyies, és a dir un 20%, va assegurar que tenia previst reduir la seva plantilla.

L’altre gran pilar de l’informe recull les dades de les grans empreses de la demarcació durant el 2022. Aquí, l’informe posa en relleu que la xifra de negoci va anar a l’alça per segon any consecutiu, segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN). A grans trets, l’informe subratlla que la xifra global de negoci va créixer fins a un 20%, situant-se en 15.178 milions d’euros (davant els 12.632 milions del 2021).