Les persones interessades a compartir pis es dupliquen en un any | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Les persones interessades a compartir pis es dupliquen en un any

  |   Novetats

Diari de Girona. Viure sol a Girona és un 96% més car que llogar una habitació • Mentre la demanda creix un 110%, l’oferta per poder compartir pis cau un 13%

Les persones interessades a llogar una habitació per compartir pis a la ciutat de Girona s’han multiplicat per dos en el tercer trimestre del 2024 en comparació amb l’any passat. En concret, la demanda ha crescut un 110%, segons apunta un informe del portal immobiliari Idealista, una xifra molt superior a la registrada al conjunt d’Espanya, on la demanda s’ha enfilat un 8%.

A més, l’oferta ha caigut a la capital gironina durant els darrers 12 mesos un 13%. Aquesta tendència és totalment contrària a la registrada al conjunt de l’estat, on s’han incrementat les habitacions disponibles un 20%. Dues dades que fan pensar que trobar una habitació a un pis compartit a Girona és cada vegada més difícil.

Tot i això, el preu no ha patit grans variacions en l’últim any. De mitjana, llogar una habitació a la ciutat costa 405 euros, un 1% més que fa un any. Al conjunt de l’Estat, el preu s’ha incrementat un 5% i se situa en els 400 euros mensuals.

Si tenim en compte les darreres dades del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, llogar un habitatge a Girona suposa un desemborsament de 795 euros al mes, és a dir gairebé el doble que compartir pis, en concret un 96,3% més.

Girona és una excepció dins de la tendència al conjunt de l’Estat. L’oferta de pisos compartits s’ha incrementat un 20% interanual durant el tercer trimestre. En aquests moments hi ha més oferta d’habitacions disponibles en comparació amb un any enrere a 42 capitals de província. A banda de Girona, el volum d’oferta disponible ha caigut a Sant Sebastià (-27%), Terol (-22%), Bilbao (20%), Palma (-17%), Santa Cruz de Tenerife (- 10%), Zamora (10%), Palència (-8%) i Segòvia (5%). Entre els mercats més dinàmics, la pujada d’oferta disponible més gran s’ha donat a Màlaga, on l’estoc d’habitacions és un 32% més elevat que fa un any. A aquest increment el segueixen Barcelona (11%), Madrid (8%) i Sevilla (3%).