Els més gurmets tindran també un espai a la fira | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Els més gurmets tindran també un espai a la fira

  |   Novetats

Diari de Girona. Al Firal es podran descobrir els embotits dels Pirineus, formatges de la Garrotxa o la botifarra de perol

Els amants de l’alimentació artesana i tradicional i la bona cuina estan d’enhorabona i dins de les activitats de la fira de Sant Lluc també hi haurà un espai pels tastos que faran les delícies als gurmets i paladars més exigents. Al llarg del cap de setmana i pels més gurmets de la casa, es podran degustar productes de pagès a l’Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint embotits dels Pirineus, formatges de la Garrotxa, la botifarra de perol o gaudint del concurs d’embotits de pagès, entre d’altres. També es faran tallers i xerrades divulgatives. Es comptarà amb la participació de diferents productors d’alimentació artesanal, amb el cuiner Pep Nogué i amb Girona Excel·lent.

La fira del vehicle d’ocasió

Molts de visitants se senten atrets també per la fira del mercat d’ocasió que compta amb la participació de diferents marques automobilístiques. Per catorzè any, la fira s’inclou dins de la programació de Sant Lluc. Una empresa de maquinària de jardí i 9 concessionaris de la comarca que exposaran més d’un centenar de vehicles al Firalet.

L’artesania té també molt de protagonisme a la fira garrotxina. El mercat d’artesania ubicat al Firal acollirà una cinquantena de parades alimentàries i no alimentàries i el mercat de creadors de La Iera presentarà a 8 artesans de la comarca i se situarà a Sant Esteve.

El dissabte 19 d’octubre, al voltant de la plaça mercat, hi haurà el mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc, mentre que a les 11 hores a Sant Esteve tindrà lloc la diada castellera dels Xerrics d’Olot.

Les tradicions tampoc poden faltar. Es farà el Ball del Porc i el Xai. I durant aquests cap de setmana també hi haurà actuacions musicals de diferents disciplines. Com a novetat, segons van avançar els organitzadors, en el marc de la programació de Sant Lluc, durant el cap de setmana, l’Associació Garrotxina

Amics del Bonsai organitzarà la 29a Mostra de bonsais i suiseki al claustre del Carme de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, mentre que al mateix espai, a les 17.30 hores del dissabte 19 d’octubre, es podrà gaudir d’Empelt, un espectacle de dansa i cant per connectar amb l’essència i el valor de la tradició rural.

Hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les portes també el diumenge 20 d’octubre, mentre que del 18 al 20 d’octubre tindrà lloc La Comerciada: la diada del comerç local on es podrà gaudir d’activitats diverses.