El Govern central destinarà 200 milions d’euros al Bo Lloguer
Diari de Girona. L’objectiu és que les comunitats autònomes, a les quals Rodríguez va demanar més celeritat i millor gestió, executin els fons
El Consell de Ministres va aprovar ahir la tercera convocatòria del Bo Lloguer Jove, dotada amb 200 milions d’euros. «Mentre seguim consolidant un parc públic d’habitatge volem continuar ajudant a l’emergència habitacional a través d’aquestes ajudes», va assenyalar
Isabel Rodríguez, ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, en la roda de premsa posterior.
L’objectiu és que aquests 200 milions d’euros puguin ser executats per les comunitats autònomes, a les quals Rodríguez va demanar més celeritat i millor gestió d’aquests fons. «Convido les regions a ampliar aquests ajuts. Hem detectat en les dues edicions anteriors qüestions que hem de millorar. Les comunitats han de millorar la tramitació: n’hi ha algunes que han trigat només tres mesos a concedir els ajuts i altres un any. Volem que els pagaments siguin immediats i cobreixin tots els pendents, reduint el temps mitjà de resolució i de pagament perquè no hi hagi discriminació entre els uns i els altres», va afegir la titular d’Habitatge.
A principis d’aquest mes, el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana va ratificar per unanimitat amb les comunitats autònomes el repartiment dels 200 milions d’euros de la nova convocatòria del Bo Lloguer Jove en la Conferència Sectorial d’Habitatge. Aquesta subvenció adreçada a joves fixa una ajuda de 250 euros al mes per a cada jove durant un termini de dos anys i la intenció del Govern és que comenci a funcionar al mes de novembre. La quantia d’aquesta nova convocatòria arriba als 200 milions d’euros, igual que a les convocatòries de 2022 i 2023, davant «la manca de Pressupostos». Per tant, el repartiment entre autonomies es manté igual que en les darreres dues convocatòries.
Rodríguez també va avançar que ahir va sortir a audiència pública el nou reglament per introduir limitacions al lloguer turístic, temporal i per habitacions. «Hem articulat un reglament que donarà resposta als problemes que estan causant aquestes modalitats davant del contracte per a un allotjament de residència habitual. Aquest nou reglament posa les claus per incrementar la informació disponible: tots aquells habitatges de lloguer turístic, temporal o d’habitacions que no hagin passat per aquest registre no es podran comercialitzar a les diferents plataformes, a més que en els temporals incloem la justificació de la causalitat», va afegir la ministra. Rodríguez va defensar que aquest reglament serà un «aliat» per a la resta d’administracions amb competències en la matèria i va avançar que comptarà amb el suport del Registre de la Propietat.