Sis projectes empresarials busquen nous inversors a Girona | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Sis projectes empresarials busquen nous inversors a Girona

  |   Novetats

Diari de Girona. La ciutat acull per tercera vegada el Fòrum Inversor d’EconomistesBAN, la xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Girona va acollir per tercera vegada el Fòrum Inversor d’EconomistesBAN, la xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya. L’esdeveniment, que va tenir lloc la setmana passada a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona , va permetre connectar a startups amb potencials inversors i inversores.

Durant el fòrum, sis projectes emprenedors de diferents sectors van presentar les seves propostes davant un panell d’inversors, en una sessió dinàmica coordinada per Enric Serle, responsable d’Emprenedoria d’EconomistesBAN. Aquest format pretén proporcionar a les startups un trampolí per a captar el finançament necessari i materialitzar les seves idees de negoci.

A més, es va celebrar una xerrada sobre la visió de l’ecosistema emprenedor català i com ACCIÓ pot ajudar a les startups a créixer a càrrec de la Rocío Flor, líder de l’equip d’Assessorament Financer de l’Àrea de Startups d’ACCIÓ. El nombre d’empreses emergents a Catalunya sobrepassa les 2.100 el 2023, una xifra de rècord i que ha incrementat un 4% en un any. Es tracta d’un ecosistema molt enfocat a innovació i la tecnologia i que ja ha superat per primera vegada els 20.000 treballadors i que factura més de 2.100 milions d’euros, un 14,5% més que el 2021, segons dades de l’informe Anàlisi de l’ecosistema startup a Catalunya 2023.

«Des de fa més de 10 anys, EconomistesBAN treballa per donar suport a l’accés al finançament privat per a emprenedors del territori a través dels fòrums d’inversió que realitzem durant l’any» va exposar Marta Alsinella, directora d’EconomistesBAN. «Aquesta col·laboració amb les entitats de Girona representa un pas més cap al nostre compromís amb l’ecosistema emprenedor i els projectes que generen un impacte positiu a la societat. Volem contribuir a donar visibilitat i suport als emprenedors que desenvolupen iniciatives innovadores, sostenibles i proporcionar orientació i inversió a projectes en fase inicial», va concloure.