La FOEG posa en valor l'aportació de les dones a l'empresa gironina | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La FOEG posa en valor l’aportació de les dones a l’empresa gironina

  |   Novetats

Diari de Girona. Reconeix el treball i la trajectòria de 30 empresàries de Girona i entrega premis a Camps Motors, Germanes Verdaguer i Liquats Vegetals

La Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) ha celebrat aquest dijous el seu acte institucional anual, a l’auditori de la Sitja de Fornells de la Selva, amb el paper de les dones a l’empresa gironina com a protagonista. La jornada, sota el títol «Amb D de Dona», ha posat en valor el treball i la trajectòria de 30 dones empresàries de les comarques gironines.

«El protagonisme avui és per les persones que tiren endavant negocis i empreses, en concret les dones i la seva aportació a l’economia gironina», ha assegurat en el seu parlament, el president de la FOEG, Ernest Plana. «Avui representeu l’aportació que des de tots els àmbits heu fet, sovint des de l’anonimat absolut, per millorar l’empresa i la societat gironina», ha afegit.

L’acte ha comptat amb una conferència, en la que Albert Beorlegui, expert en cinema, ha presentat una selecció de pel·lícules que tenia com a objectiu fet viatjar el públic pels records. La presentació ha acabat amb el missatge «Els negocis estan molt bé, però el que és veritablement important a la vida és triomfar com a persones».

Seguidament, s’han entregat una trentena de reconeixements a 30 dones dels diferents sectors econòmics de les comarques gironines. La FOEG ha afirmat durant l’acte que «ha estat difícil», perquè el nombre de persones mereixedores d’aquest reconeixement «és pràcticament il·limitat».

A banda, durant l’acte també s’han lliurat reconeixements a una empresa de llarg recorregut i a dos casos d’èxit. Camps Motors S.A ha rebut el premi a empresa de llarg recorregut. Camps Motor és una empresa familiar del sector de l’automoció que compta amb més de 70 anys d’història.

Com a primer cas d’èxit la patronal ha volgut posar en valor el comerç local i ha premiat les Germanes Verdaguer per l’adaptació i innovació, per millorar la gestió i l’operativa del seu comerç.

El segon reconeixement com a cas d’èxit ha estat per Liquats Vegetals, una de les quatre finalistes a ser la millor empresa escollida per la generalitat el 2023. «Una empresa amb una clara aposta per la innovació, la preservació del medi ambient i l’arrelament al territori», expliquen des de la patronal gironina.

L’acte ha comptat amb la presència de Sílvia Paneque, consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i portaveu del Govern, i Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball. Sánchez Llibre ha clausurat l’acte parlant de les perspectives econòmiques, de les fortaleses i riscos que tenen les empreses per davant.