El Fòrum Gastronòmic Ciutat continuarà a Figueres després de "l'èxit" de la primera edició | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_2

El Fòrum Gastronòmic Ciutat continuarà a Figueres després de “l’èxit” de la primera edició

  |   Novetats

Diari de Girona. El certamen ha reunit milers de visitants amb degustacions, cursos i sessions formatives

El Fòrum Gastronòmic Ciutat es quedarà a Figueres després de “l’èxit” de la primera edició, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. d’aquest format a la ciutat en el futur. El certamen està organitzat per l’empresa gironina Incatis, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona, i tenia com a objectiu acostar la gastronomia al públic i,alhora, reivindicar la cuina empordanesa. Ho fa fet a partir de demostracions culinàries, tasts de productes de proximitat, sessions gastronòmiques i diferents concursos. Un d’ells, el que determina quin és el Millor Brunyol de l’Empordà, va premiar l’establiment Maia Flequers.

Professionals de restaurants de renom com el Miramar, Motel Empordà, Hotel Duran, Bar Boia i Empòrium, entre d’altres, han format part d’un programa que ha tingut com a potes principals la cuina dolça, representada pels brunyols, les flaones de Figueres i els taps de Cadaqués; la cuina salada, amb presència dels arrossosi la llagosta del Cap de Creus;així com els formatges, els vins, el pa, les figuesi el col·lectiu gastronòmic empordanès Cuina del Vent. Un altre dels plats forts ha estat el Dinar Dalinià que l’Escola d’Hostaleria de Figueres va cuinar i servir el diumenge.

La coordinadora de la programació del Fòrum, Rosa Bel, celebra “l’èxit” de la primera edició i afirma que ha servir per donar “visibilitat als productes i als professionals de la cuina de l’Empordà i la gastronomia catalana en general”.

El Fòrum Gastronòmic Ciutat és un esdeveniment enfocat al públic en general i es va posar en marxa l’any passat a la plaça de Catalunya de Girona. Pretén esdevenir un centre culinari a partir del qual els cuiners, sommeliers, enòlegs, productors i empreses alimentàries puguin exposar les últimes novetats del sector a la població i als aficionats a la gastronomia. Té com a objectius formar el consumidor final en aspectes com la nutrició, la sostenibilitat i el producte de proximitat; així com fomentar el consum sostenible, difondre les noves tendències i reivindicar la feina dels pagesos, pescadors i altres productors.

El certamen neix a partir del Fòrum Gastronòmic Girona, un dels esdeveniments amb més ressò del circuit de la gastronomia, en aquest cas dirigit al públic professional. Suma deu edicions i reuneix milers de visitants, recollint les últimes tendències del mercat i adaptant-se any rere any per donar resposta a les necessitats i interessos del sector.