El Celler de Can Roca obrirà a Escòcia a finals d'octubre el primer restaurant a l'estranger | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_1

El Celler de Can Roca obrirà a Escòcia a finals d’octubre el primer restaurant a l’estranger

  |   Novetats

Diari de Girona. Joan Roca ha indicat que tindrà capacitat per a trenta comensals

El Celler de Can Roca obrirà a Escòcia a finals d’octubre el primer restaurant a l’estranger, coincidint amb les fires de Sant Narcís de Girona. El local estarà ubicat a l’acabada d’estrenar destil·leria de la firma de whisky Macallan, a Craigellachie, a la regió d’Speyside. Una de les ànimes del restaurant gironí, Joan Roca, ho ha anunciat aquest dilluns a la mostra San Sebastián Gastronomika, durant la ponència que ha ofert en aquest espai. El local dels germans Roca a Escòcia tindrà capacitat per a una trentena de comensals i es dirà The Macallan TimeSpirit El Celler de Can Roca, tal com ha explicat l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Amb aquesta obertura, els germans Roca amplien la seva galaxia gastronòmica. Encapçalada pel restaurant El Celler de Can Roca amb tres estrelles Michelin i número 1 del món segons la revista Restaurant durant diversos anys, els germans Joan, Josep i Jordi tenen un extens ventall de locals, a Girona i al seu entorn.

Fa poc han obert l’Esperit Roca a la muntanya de SantJulià de Ramis, on hi ha un hotel i un restaurant amb l’opció d’un menú on es pot triar que predominin els dolços o els salats i amb plats històrics delCeller.

L’origen de tot és el restaurant Can Roca, dels seus pares, de Montserrat Fontané i Josep Roca, els pares dels tres germans. Va obrir el 1967 a peu de la carretera de Taialà. El Mas Marroch, una masia gòtica del segle XV envoltada de camps a Vilablareix , actualment és un espai per als esdeveniments com ara casaments.

Durant els darrers anys acollia ja esdeveniments però també un menú dels plats que han portat a la fama al Celler. L’abril del 2012, Jordi Roca i la seva parella Ale Rivas, van obrir Rocambolesc, la primera gelateria dels germans Roca, al carrer Santa Clara de Girona. Més tard obririen a altres poblacions.

Fa poc han ampliat l’oferta amb una confiteria i amb una bikineria. Jordi Roca i Anna Payet, la parella de Joan Roca, obren a la Casa Cacao l’any 2020. Hi ha una fàbrica de xocolata, una botiga, un espai de degustació i un hotel de 15 habitacions.

El juliol del 2021, obria el restaurant Normal al cor del Barri Vell. A tot plegat s’hi uneix la línia de begudes Esperit Roca amb destil·lats, licors i fermentats. Recentment, acaben d’obrir el bar Viins, de tapes i copes a la plaça del Vi.