Figueres i l'empresari Dídac Lee creen un centre de mentoratge gratuït per a empreses | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Figueres i l’empresari Dídac Lee creen un centre de mentoratge gratuït per a empreses

  |   Novetats

Diari de Girona. Asseguren que l’espai oferirà assessorament i formació a autònoms i start-ups per atraure talent i per aconseguir que es quedin.

L’Ajuntament de Figueres i l’empresari Dídac Lee han creat el Centre Empresarial i Bressol Alt Empordà (CEBA), que oferirà assessorament, formació i mentoratge gratuït a autònoms, empreses consolidades i de nova creació així com startups de la ciutat i la comarca. L’objectiu és atraure i «retenir talent» per aconseguir que es quedin i no marxin per «fer realitat els seus projectes».

La iniciativa tindrà com a seu el Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i és fruit d’una col·laboració público-privada que s’ha gestat durant un any. L’Ajuntament cedirà els seus tècnics i l’empresa de Lee, Factor Consulting Hsing es farà càrrec de les despeses de les activitats, mentors, formadors i participació dels membres de l’equip sense cap cost.

«Vull tornar a Figueres part d’allò que la meva família i jo hem rebut des que ens va acollir», assegura l’emprenedor. Amb aquesta voluntat, fa un any que Lee i l’Ajuntament de Figueres van iniciar converses per fer possible el projecte que s’ha presentat aquest divendres.

«Hem de retenir el talent»

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, explica que per a una ciutat és molt important «exportar» talent però que encara ho és més «retenir-lo». «Necessitem retenir el talent a Figueres; que s’hi quedin les empreses i que se’n creïn de noves», afirma el batlle.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Manel Rodríguez, assegura que el projecte busca fer un «salt qualitatiu» en la «regeneració socioeconòmica de la comarca».

Una incubadora d’empreses

El Centre de Formació Ferran Sunyer disposa des del 2022 d’una incubadora d’empreses. L’espai està equipat amb l’objectiu d’acompanyar els emprenedors en la creació i creixement de les seves empreses, amb una desena de despatxos, un coworking amb capacitat per a sis persones i aules de formació i l’Oficina Empresa.

Lee va néixer a Figueres l’any 1974 i va crear la seva primera empresa amb només 21 anys. Des d’aleshores fins ara ha impulsat vuit empreses arreu del món en màrqueting digital, enginyeria o

e-commerce que han arribat a generar 1.500 llocs de treball i 600 milions d’euros en facturació.

A més, Lee també ha invertit en diverses iniciatives com Glovo, Badi i Housfy i gestiona un fons d’inversió, Fons Galdana Ventures, amb 2.000 milions de dòlars d’inversió a la Xina, Europa i Silicon Valley. Factor Consulting Hsing SL és la societat hòlding que instrumentalitza totes les seves inversions.

«Vull tornar a Figueres part d’allò que la meva família i jo hem rebut des que ens va acollir»