Els empresaris, favorables al projecte de la nova dessaladora | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 2

Els empresaris, favorables al projecte de la nova dessaladora

  |   Novetats

Diari de Girona. La patronal de l’Alt Empordà defensa que cal seguir treballant en mesures per controlar i reduir el consum d’aigua.

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà i l’Associació d’Empresaris Roses – Cap de Creus s’han mostrat favorables al projecte de dessaladora fixa que va anunciar el Govern al nord de la Costa Brava. En un comunicat emès aquest dimecres, expressen que la infraestructura és «important per garantir el subministrament d’aigua» a la destinació, sobretot en èpoques de sequera.

De fet, la patronal va recordar que a la conca de la Muga hi plou poc per la seva situació geogràfica, i per aquest motiu cal tenir una infraestructura com aquesta en cas que calgui. «En cas que els episodis de sequera remetin i calgui fer-la servir menys, doncs millor, però disposar d’aquesta infraestructura donarà tranquil·litat als ciutadans i al sector», van expressar els ens en el comunicat.

El president de les dues entitats, Miquel Gotanegra, va posar com a exemple els grups electrògens de què disposen molts establiments: «Funcionen poc, però els tenim per a quan hi hagi manca d’energia per poder continuar garantint el subministrament elèctric».

Amb tot, ambdues associacions van apuntar que, si bé «aquesta dessaladora fixa és important per poder garantir el subministrament d’aigua a la destinació en època de sequera, però som conscients que no hem de deixar d’impulsar mesures per controlar i reduir el consum d’aigua, fomentar-ne l’estalvi i conscienciar a treballadors, proveïdors i clients perquè en facin un ús racional», cal «seguir en aquesta línia per avançar en la millora de la sostenibilitat del sector» impulsant «mesures per controlar i reduir el consum d’aigua» i fomentar-ne l’estalvi i l’ús racional a tota la ciutadania.

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà agrupa uns 200 establiments consolidats del sector de l’allotjament i la restauració de la comarca. Per altra banda, l’Associació d’Empresaris Roses – Cap de Creus representa unes 200 empreses de la zona. Conjuntament, s’han posicionat a favor de la realització d’aquest projecte.

Pla d’acció per tot Catalunya

El Govern Català va anunciar aquets dimarts en una roda de premsa la construcció d’una nova dessalinitzadora fixa en el nord de la Costa Brava. La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i portaveu del Govern, Sílvia Paneque, va concretar que encara s’ha de decidir on s’instal·larà, però que aquesta infraestructura servirà per donar oxigen a la conca de la Muga.

De fet, ja feia setmanes que s’estudiava una solució fixa per resoldre els problemes de proveïment de l’Alt Empordà, on també es mantenen les dessalinitz adores portàtils com a fórmula temporal. La nova infraestructura s’unirà a les de Blanes, Cubelles i el Prat de Llobregat, aquesta última ja en funcionament.

En la mateixa roda de premsa, Paneque va anunciar que es construïren dues noves potabilitzadores (una a Montcada i l’altra al Bon Pastor) anunciades mesos enrere. Aquestes plantes, que conviuran amb la de Trinitat, gestionada per Aigües de Barcelona, estaran explotades per ATL. Una altra acció serà accelerar les millores de la potabilitzadora del Ter (a Cardedeu), la d’Abrera i la de Sant Joan Despí (aquestes dues sanegen aigua del Llobregat).