Espanya va rebre al juliol 11 milions de viatgers aeris internacionals | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_3

Espanya va rebre al juliol 11 milions de viatgers aeris internacionals

  |   Novetats

Espanya va rebre més d’11 milions de viatgers aeris internacionals al juliol, després d’incrementar-se un 8,6% en comparativa interanual, segons les dades publicades ahir per Turespaña, que destaca a més el “notable creixement” d’arribades a comunitats autònomes del nord, com el País Basc i Astúries. En total, en els set primers mesos de l’any l’arribada de passatgers estrangers va pujar al 12,4%, fins als 60,1 milions.

El 56,6% va provenir de la Unió Europea, un 9,7% més, mentre que el flux procedent de la resta del món va avançar un 7,2%.

L’aeroport de Madrid-Barajas va ser el que més arribades va rebre al juliol (2,2 milions), seguit del de Barcelona (1,9 milions) i Palma (1,8 milions). L’increment més gran es va donar a Alacant, amb un 16,1% més.

Pel que fa a l’origen dels viatgers, destaca l’augment de Polònia, que creix un 38,2%, i dels EUA, que ho fa un 15,9%. Això sí, en termes absoluts, la llista de viatgers l’encapçala el Regne Unit (2,6 milions), amb un avenç interanual del 4,6%. Les Balears i les Canàries van rebre, conjuntament, el 48% del total de passatgers d’origen britànic, que majoritàriament (80,8%) van viatjar en una aerolínia de baix cost. D’Alemanya van arribar 1,6 milions de passatgers (14%), que es van dirigir sobretot a les Balears (un 48%). El 46,2% dels passatgers alemanys van viatjar en aerolínies tradicionals.

Les sis principals comunitats receptores (les Balears, Catalunya Andalusia, Madrid, el País Valencià i les Canàries) van acaparar una quota d’arribada del 96,9%.