La Jonquera lidera la despesa estrangera a la província de Girona | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Fotos per a un redaccional sobre el cinquè aniversari del centre comercial Gran Jonquera. Cal que siguin variades i sobretot una amb el passadis principal engalanat per a l'aniversari. També n'hi ha d'haver d'un cotxe que rifen i que està exposat. I alguna de detall de gent mirant botigues. gracies.

La Jonquera lidera la despesa estrangera a la província de Girona

  |   Novetats

Diari de Girona. D’entre els set i vuit milions de visitants que rep anualment la localitat fronterera, aproximadament el 90 per cent son d’origen francès.

El municipi fronterer de la Jonquera, la situació geogràfica del qual l’ha convertit sovint en protagonista de pàgines de crònica negra, ha aconseguit posicionar-se dins del sector turístic, en el seu cas el de compres, fins al punt de liderar la despesa estrangera a Girona.

Als supermercats i establiments habituals a tota zona que limita amb un altre país, especialment si com és el cas- es forma part de la via principal de connexió per terra entre Espanya i França, se li va sumar el 2013 un gegant, Gran Jonquera Outlet and Shopping, que va produir un canvi en el flux de visitants.

Actualment, el sud-oest francès té el focus posat en aquest complex comercial i diferents pàgines d’internet ofereixen excursions des de llocs tan allunyats com Marsella, a més de 350 quilòmetres, amb la parada a la Jonquera com a reclam. També apareixen altres propostes d’activitats com conèixer el Museu Memorial de l’Exili, temàtica en auge a banda i banda de la frontera amb el suport de la Unió Europea.

Segons informen els responsables de Gran Jonquera, l’any passat van rebre prop de sis milions de clients, i van ser els mesos de maig, juliol i agost els de més afluència.

Dels entre 7 i 8 milions de visitants que rep la Jonquera anualment, el 90% són francesos. La dada més significativa sobre tota aquesta tendència procedeix del Big Data CaixaBank Research, els experts en anàlisis de la qual confirmen que la Jonquera lidera la despesa estrangera d’una província tan turística com Girona. La informació s’obté a partir de terminals en punt

de venda (TPV), el dispositiu que utilitzen els establiments per al cobrament amb targeta i control de la gestió diària.

Com a referència, el pes del visitant internacional a Girona sobre el total de moviment de targetes físiques va assolir el 2023 el 20,3% i va pujar a 1.402,7 milions d’euros, sempre tenint en compte que manca el comerç electrònic i les transferències de pagament d’allotjaments que es fan per vies al marge del TPV.

La Jonquera és l’únic municipi de la província de Girona on la despesa del visitant estranger va superar els 200 milions d’euros el 2023, principalment en restauració, alimentació i consum. En canvi, el pes del turisme domèsti es va quedar en un 11,2% a la província de Girona i en un 5,7% a la Jonquera.