CaixaBank concedeix 31 milions d'euros en finançament al sector hoteler gironí | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

CaixaBank concedeix 31 milions d’euros en finançament al sector hoteler gironí

  |   Novetats

Diari de Girona. La xifra suposa un 14% més de volum de concessió de crèdit al sector que en el primer semestre del 2023 vL’entitat ha realitzat 120 operacions de finançament al sector

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l’entitat opera en el mercat turístic, ha concedit un total de 30,8 milions d’euros de crèdit a hotels i allotjaments turístics de les comarques gironines durant els primers sis mesos de l’any, un 14% més que en el primer semestre de l’any passat. L’entitat ha realitzat un total de 120 operacions de concessió de crèdit al sector gironí durant el primer semestre de l’any 2024, la qual cosa suposa un 30% més respecte al mateix període de l’any 2023.

En el conjunt d’Espanya, el finançament a hotels, càmpings i allotjaments turístics en el primer semestre de l’any 2024 va ascendir fins als 1.750 milions d’euros, en un total de 1.900 operacions de concessió de crèdit per tot el territori espanyol, un 43% més que en el primer semestre de l’any anterior. Les Illes Balears, Catalunya, Canàries, Andalusia i la Comunitat de Madrid són les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut de CaixaBank per fer costat al sector.

Aquest volum de crèdit s’ha destinat, principalment, a finançar projectes de reforma d’allotjaments

turístics; adquisició d’hotels; desenvolupament d’iniciatives vinculades a la innovació i a la sostenibilitat, així com a finançar l’operativa diària de les empreses.

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb una cartera de crèdits total al sector de l’allotjament turístic de 8.400 milions d’euros i més de 12.000 clients. L’any passat CaixaBank va concedir un total de 2.850 milions d’euros de crèdit al sector, la xifra més alta que l’entitat ha destinat a finançament d’allotjaments turístics en un sol any.

Segons l’últim informe sobre el sector elaborat per CaixaBank Research, el PIB turístic creixerà entorn d’un 5% l’any 2024 (el doble de l’esperat per al conjunt de l’economia) i un 3,2% l’any 2025, gràcies a la recuperació del poder adquisitiu de les llars europees.