Gairebé tres milions d'empleats públics a l'Estat | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Gairebé tres milions d’empleats públics a l’Estat

  |   Novetats

Diari de Girona. Pràcticament un 63% d’aquests treballadors corresponen a les comunitats autònomes.

Al conjunt de l’Estat hi ha gairebé tres milions de treballadors públics, segons les dades del Butlletí Estadístic del Personal al Servei de les Administracions Públiques corresponents a gener de 2024. D’aquests, la major part (un 62,74%) corresponen al sector públic de les comunitats autònomes, mentre que un 19,41% són treballadors d’ens locals i un 17,86% treballen per a l’Estat.La xifra concreta és de 2.968.522 treballadors públics arreu de la geografia espanyola.

Dels empleats de les comunitats autònomes, la immensa majoria (90%) treballen per a l’administració general, mentre que el 10% restant ho fa per a les universitats públiques que estan transferides a les comunitats autònomes.

Pel que fa a la categoria del personal de totes les administracions públiques, poc més de la meitat (prop d’un 52%) són funcionaris de carrera. El 20,24% són personal laboral, mentre que gairebé un 28% tenen altres categories. Però si s’observa només el personal del sector públic de l’Estat, els funcionaris de carrera arriben fins al 78%, mentre que només el 15,29% són personal laboral i el 6,64% tenen altres categories. En canvi, a les comunitats autònomes, els funcionaris de carrera són menys de la meitat (49,77%), mentre que hi ha un 13,25% de personal laboral i gairebé un 37% de treballadors situats en altres categories. A les administracions locals, d’altra banda, abunda el personal laboral, ja que suposa el 47,39% del total, mentre que només el 34,39% són funcionaris de carrera. El 18,21% restant corresponen a altres categories.

Ministeris amb més gent

En relació als treballadors que tenen els diferents ministeris, el que té més empleats és el de l’Interior, amb 29.542 persones. A continuació -tot i que a força distànciaes troba el Ministeri de Defensa, amb 12.228 treballadors, i més enrere hi ha el d’Educació, Formació Professional i Esports, amb 9.166 empleats. Tot seguit, el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica compta amb 6.703 trebaladors, mentre que el d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació en té 5.619.