La creació d'empreses creix un 6,8% a Girona | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La creació d’empreses creix un 6,8% a Girona

  |   Novetats

Diari de Girona. La província registra fins a 1.147 noves companyies en els primers sis mesos de l’any.

Les comarques gironines van registrar durant el primer semestre de l’any la creació de 1.147 empreses, una xifra que representa un increment del 6,8% en comparació al mateix període del 2023, segons les dades provisionals de l’Estadística de Societats Mercantils de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Tot i les bones xifres, aquestes s’han vist frenades en els darrers mesos, ja que fins a l’abril la constitució d’empreses s’havia incrementat un 22,9% a la demarcació.

El capital subscrit per les noves companyies gironines va arribar als 67 milions d’euros, un 9,9% més que en els primers sis mesos del 2023. Gairebé totes les societats constituïdes van ser societats limitades, concretament 1.138.

D’altra banda, a la demarcació es van dissoldre al primer semestre fins a 372 empreses, 74 més que un any enrere, una xifra que traslladada a percentatge significa un augment del 24,8%. De les societats mercantils dissoltes durant primers tres

És un fet que cada cop és més important la col·laboració entre la biotecnologia i l’agricultura per superar i adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic. A aquest efecte, ValGenetics ha dut a terme investigacions científiques durant una dècada utilitzant tecnologies líders com la genòmica, la transcriptòmica, la metabolòmica i la ionòmica. Aquestes eines òmiques són molt útils per a la identificació genètica i l’estudi de les interaccions entre plantes i el medi ambient. La bioinformàtica processa les dades òmiques obtingudes per donar resultats i conclusions científiques.

En aquest cas, ha estat clau la col·laboració de l’equip científic de ValGenetics per desenvolupar metodologies bioinformàtiques aplicades a la microbiologia, sanitat, genètica i millora vegetal. sis mesos de l’any, 332 ho van fer de forma voluntària, 34 per fusió i 6 per altres motius.

Si ens centren només en el mes de juny, Girona va registrar la creació de 154 empreses. Aquesta xifra que representa una caiguda del 4,9% en comparació al mateix mes del 2023. En el sisè mes de l’any es van dissoldre 36 companyies, 14 més que un any enrere.

A Catalunya, la creació de noves empreses va baixar un 9,5% al juny en taxa interanual amb un total 1.770 societats mercantils constituïdes, en un mes en el qual les empreses dissoltes van ser 125, un 2,3% menys.