Les reserves en línia als restaurants de Girona s'incrementen un 21% | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 2

Les reserves en línia als restaurants de Girona s’incrementen un 21%

  |   Novetats

Diari de Girona. Només quatre ciutats de tot Espanya registren un augment superior respecte a l’any passat.

Les reserves «online» en restaurants a Espanya s’eleven un 9% des de començament d’estiu respecte al mateix període del 2023, impulsat per les vacances i l’arribada de turistes, segons les dades registrades per la plataforma de reserves TheFork.

Girona és una de les ciutats de tot l’Estat on més s’han incrementat les reserves en línia, fins a un 21%. Només la superen Fuengirola, amb un creixement del 70%, Santa Cruz de Tenerife (+67%), Costa Adeje (+46%) i Marbella (+34%).

A nivell regional, les províncies que han registrat un percentatge més alt de creixement en comparació a l’any passat són Tenerife, que encapçala la llista amb una alça del 35%, seguida per Màlaga (+25%), Alacant (+17%), Sevilla (+13%) i Mallorca (+10%), segons Europa Press. L’informe mostra que el 20% de les reserves de la plataforma provenen de turistes internacionals, sent els països emissors més importants Itàlia (20%), Regne Unit (17%), França (12%), Alemanya (7%) i, finalment, Holanda (6%).

Les dades mostren que les reserves en restauració es van realitzar entre setmana durant l’estiu, fet que suposa un 59% davant el 54% que es van fer durant l’hivern-primavera. També mostra que en aquesta època és quan la gent surt més a sopar, ja que les fetes per a aquest moment del dia van pujar fins a un 58% del total, mentre que a l’hivern-primavera van ser del 51%.