El port de Roses ja ha rebut 900 passatgers i 4 escales de creuers | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El port de Roses ja ha rebut 900 passatgers i 4 escales de creuers

  |   Novetats

Diari de Girona. Uns 53.000 creueristes arribaran a la Costa Brava enguany, la majoria a Palamós •Es preveu un impacte econòmic de 5,1 milions.

El port de Roses va rebre el passat dimecres 31 de juliol l’escala inaugural del creuer Seabourn Ovation, és el quart de la temporada. Segons va informar Ports de la Generalitat, els creueristes vanvisitar el municipi per conèixer els seus atractius culturals, històrics i gastronòmics i també van anar a cellers de la DO Empordà a fer una degustació de vins. A més, es van fer activitats a Girona i visites al jaciment arqueològic d’Empúries.

El port de Roses va iniciar la temporada de creuers 2024 a l’abril. Des d’aleshores, han passat pel port quatre creuers i 900 passatgers. Aquest any el port preveu la visita de nou creuers amb uns 1.500 passatgers, que en comparació a la temporada 2023 suposa un increment en cinc escales, que suposa doblar amb escreix les xifres de l’any passat, i un augment de passatgers, amb 1.200 passatgers més que la temporada anterior. Amb tot, Ports de la Generalitat preveu «una bona temporada» de creuers al port rosinc, que acabarà el 2 de novembre.

53.000 passatgers

La temporada de creuers 2024 als ports de Roses i Palamós preveu l’escala de 61 creuers i l’arribada d’uns 53.000 passatgers. Traduït en percentatges, és increment de l’1,3% en passatgers i un augment del 15% en escales respecte a la temporada 2023.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que calcula que cada passatger que desembarca en un port d’escala gasta una mitjana de 90 euros. A més, s’hi sumen sis euros per cap per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.

Els ports de Roses i Palamós reben creuers del mercat nordamericà i del mercat europeu. Aquesta temporada, el 50% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nord-americà i el 50% restant a l’europeu.