La faràndula torna a ser protagonista del cartell de les Festes del Tura | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La faràndula torna a ser protagonista del cartell de les Festes del Tura

  |   Novetats

Diari de Girona. Els pregoners seran els veïns de Pequín amb motiu del 75è aniversari de la festa del barri.

Un any més, la faràndula olotina serà la protagonista del cartell de les Festes del Tura 2024. Així es va rebel·lar el dilluns 29 de juliol en el pati de l’Hospici quan es va presentar el cartell. La il·lustració, seleccionada d’entre una cinquantena de propostes, està feta en aquarel·la i digitalitzada, i reprodueix gràficament «la importància de la faràndula».

L’artista, Janina Bach Pujol, va admetre que «inicialment, volia representar la faràndula sense posar els gegants com a protagonistes, però, durant el Corpus, vaig adonarme que els gegants movien moltíssima gent, de diferents culturals, gèneres, classes socials, edats, ideologies i en moments vitals molt diferents i, sobretot, que aportaven alegria». D’aquí que comencés a treballar la proposta gràfica completa que també compta amb una altra de les figures de la faràndula.

«El Cap de Lligamosques és l’encarregat d’atrapar totes les mosques, és a dir, tots els maldecaps de la gent perquè així totes les veïnes i veïns s’ho puguin passar bé», va explicar.

El dilluns també es va presentar als encarregats de fer el pregó d’enguany, que serà l’associació de Veïns de Pequín, coincidint amb el 75è aniversari de la primera festa del barri. Així que, veïns de Pequín, pujaran al balcó de l’Ajuntament el pròxim 6 de setembre per donar el tret de sortida de la Festa Major.