Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d'octubre | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

  |   Novetats

El Punt. La Rambla de Figueres acollirà, el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre (de 10 a 19 h), el Fòrum Gastronòmic Ciutat. La segona edició d’aquest esdeveniment gironí se celebrarà a la ciutat figuerenca per primer cop i comptarà amb demostracions, sessions gastronòmiques, tasts i debats amb professionals destacats. El certamen, organitzat per l’empresa gironina Incatis amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, té com a objectiu apropar la gastronomia al públic general. L’entrada a la fira serà gratuïta.

El Fòrum Gastronòmic Girona s’ha consolidat, després de deu edicions, com l’esdeveniment de referència per als professionals de la cuina i l’alimentació. Està enfocat al públic professional i habitualment se celebra al Palau de Fires de Girona i a la zona de la Devesa. El 2023, els organitzadors van incorporar un segon vessant, el Fòrum Gastronòmic Ciutat, que s’enfoca al públic general i en un format més popular al centre de la ciutat. La primera edició es va celebrar amb èxit a la plaça Catalunya de Girona i va esdevenir un centre culinari on cuiners, sommelier, enòlegs, productors i empreses alimentàries van poder exposar les últimes novetats del sector als aficionats a la gastronomia.

L’objectiu principal del Fòrum Gastronòmic Ciutat és formar el consumidor final en aspectes com la nutrició, la sostenibilitat, el producte de proximitat, reivindicar la feina de pagesos, pescadors i altres productors, fomentar el consum sostenible i difondre les noves tendències gastronòmiques. Les activitats i l’assistència dels professionals al Fòrum Gastronòmic Ciutat, de Figueres, es donaran a conèixer al setembre.