El pregó dona avui el tret de sortida de la Festa Major de Blanes | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El pregó dona avui el tret de sortida de la Festa Major de Blanes

  |   Novetats

Diari de Girona. El concurs de focs, un dels esdeveniments més esperats, compta amb la participació de dues empreses estrangeres i tres estatals.

Avui comença de manera oficial la Festa Major de Santa Anna de Blanes, i l’exjugadora del FC Barcelona Melanie Serrano serà l’encarregada de donar el tret de sortida. A dos quarts de vuit del vespre comença l’acte on la futbolista llegirà el pregó i es lliuraran reconeixements a les entitats que durant l’any compleixin algun aniversari assenyalat i el Trofeu Vila de Blanes al guanyador de l’anterior edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

A més, enguany es donen dos guardons més a dues persones que, segons l’organització «tenen un paper molt especial i, sense ells, la Festa Major i el Concurs de Focs no serien possibles». L’acte de pregó enguany acaba amb una novetat: un «Toc d’Inici de la Festa Major». Es tracta d’un espectacle amb música en directe i la participació de diverses entitats culturals del municipi i cantants de diferents formacions musicals.

Amb la festa major també arriba el Concurs de Focs d’Artifici, un dels esdeveniments més esperats de cada any i que aquest 2024 comptarà amb la participació de dues empreses estrangeres i tres d’espanyoles. Demà serà el primer dels cinc dies de focs, en els quals seran les protagonistes la Pirotècnia Valenciana, guanyadora de les tres anteriors edicions, la gallega Josman, la Poleggi d’Itàlia, la Pibierzo de Lleó i finalment, la francesa Ciels en Fête. Junt amb l’espectacle de llums també arriben els concerts a l’escenari del CAP 2, davant l’Estació d’Autobusos, on cada nit fins dissabte hi haurà concerts i actuacions musicals.

A partir de mitja setmana comença també el cicle musical Ensorra’t i els espectacles infantils a càrrec de Set de So, Ambauka i Rock per a Xics. Cal esmentar la celebració de Sant Jaume, que es farà el dijous al matí i començarà amb una missa a les 11 h. Per completar la programació, també hi haurà tres altres escenaris amb un cicle propi inclosos en la Festa Major de Santa Anna: els de la Casa de Andalucía; l’Associació Cultural Joan Comorera, ja començat; i l’Escenari Korre Ke Token de l’Esbart Joaquim Ruyra.

Per complir amb la tradició blanenca, no pot faltar la que se celebra el divendres 26, dia festiu al municipi en honor de la seva patrona, Santa Anna. Durant tot el dia es faran activitats, des de la sortida de la comitiva oficial, fins a una nova audició de sardanes o l’Aplec de l’Amor.