La costa gironina és la primera en nombre d'establiments turístics | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La costa gironina és la primera en nombre d’establiments turístics

  |   Novetats

Diari de Girona. Els hotels i habitatges del conjunt del territori sumen el 90% de tota la taxa turística

 

Si es llegeixen les dades per marca turística, la Costa Brava és la segona marca en recaptació, amb 11,5 milions, però és la primera en nombre d’establiments (al voltant del 40%). Val a dir que Barcelona acumula prop del 20% dels establiments turístics amb una recaptació de 72,4 milions en l’impost entre l’abril i el setembre passat, generant el 70% del total (també comptant el recàrrec municipal).

A l’hivern el pes de la ciutat encara és més gran (el 83% de la recaptació del país), mentre que la taxa en conjunt va generar encara no la meitat d’ingressos, en concret 49,6 milions.

En tercer lloc hi ha la Costa Daurada, que completa el podi amb 9,2 milions de recaptació, per davant de la Costa de Barcelona, que no inclou la capital, amb 6,5 milions. Els Pirineus, Terres de l’Ebre, Val d’Aran, Paisatges de Barcelona i Terres de Lleida no arriben cap d’elles al milió. Pel que fa al tipus d’establiment, a Catalunya els hotels són amb diferència l’allotjament més popular, i van recaptar un 68,7% de tot l’impost durant la primavera i l’estiu passat. Els habitatges d’ús turístic van ingressar el 16,8%, els creuers un 5,2% i els càmpings un 4%. Els albergs van reunir un 3,4% de la taxa i, els apartaments turístics, un 1,2%.