CaixaBank analitza a Girona les perspectives econòmiques | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

CaixaBank analitza a Girona les perspectives econòmiques

  |   Novetats

Diari de Girona. L’entitat bancària reuneix al voltant d’una cinquantena de clients en una jornada celebrada a la Cambra de Comerç de Girona.

El departament de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank Empreses va organitzar dimecres una xerrada sota el títol «Perspectives econòmiques i mercat de divises». La jornada, celebrada a la Cambra de Comerç de Girona, va comptar amb la participació de més de 50 clients de les comarques gironines.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec de Josep Mª Gonzàlez, director territorial de CaixaBank a Catalunya. Seguidament, Ricard Murillo, economista de CaixaBank Research, va realitzar una presentació sobre les perspectives de l’economia internacional, que assegura posen de manifest que l’any 2024 arrenca millor del que s’esperava a l’Eurozona, sobretot a la seva perifèria, i com la debilitat de la indústria explica aquestes pitjors xifres del nucli de l’Eurozona. Murillo va reconèixer la complexa situació actual fruit de la incertesa pel risc geopolític, i a Espanya, afirma que «sorprèn a l’alça el creixement del PIB durant el primer trimestre degut al consum públic i les exportacions en serveis».

A continuació, Josep Mª Guivernau, director executiu de mercat de divises de CaixaBank, va fer un anàlisi del mercat de divises. Durant la seva exposició va destacar que el dòlar «segueix molt fort», amb pujades continuades des del 2008.

A més, va afirmar que «la política monetària està en un punt inusitadament restrictiu, resultat d’unes seqüeles inflacionistes de la Covid-19 i de la guerra a Ucraïna que han elevat les nostres estimacions per als tipus d’interès a nivell mundial per damunt del pic assolit el 2007».