Vuit empreses gironines beneficiades pels ajuts a la reindustrialització
Diari de Girona. Les companyies de la província reben 4,2 milions d’euros dels 27 totals que s’han repartit arreu de Catalunya i han ajudat a 44 marques.
Boades 1880, Hamelin Brands (Oxford), Selvafil, Liceer Atlantic, Acebsa Aisalntes Conductores Esmaltados y Barnices (Acebsa), Tècniques i recuperacions del Gironès (Tirgi), Laboratorios Hipra i Manufacturas Max Plastics. Aquests han estat els vuit projectes gironins que han rebut un ajut a la reindustrialització per part del Departament d’Empresa i Treball per un valor total de 4,2 milions d’euros.
Boadas 1880 ha estat l’empresa gironina que ha rebut una quantitat més gran. Ha estat d’un milió d’euros que destinarà a la construcció de la nova planta a la Cellera de Ter, que té un cost de 13 milions d’euros. De fet, l’empresa càrnia ubicada al barri de Pont Major, a Girona, ja va rebre fa poques setmanes un ajut de 500 mil euros per part del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Per la seva banda, Selvafil, amb seu a Maçanet de la Selva, ha rebut una subvenció de 800.000 euros.
Mentrestant, la marca de papereria Oxford, on ahir el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va fer oficial aquestes subvencions, n’ha cobrat 590.000. En la presentació d’aquesta línia d’ajuts, Torrent també va explicar que l’empresa amb seu a Flaçà està desenvolupant un projecte de relocalització industrial i que això «generarà 30 nous llocs de treball». Això farà també que s’augmenti un 25% la producció de material escolar i d’oficina a l’empresa.
Continuant amb les ajudes, Tirigi, de Celrà, ha cobrat 500.000 euros d’aquesta subvenció del Departament d’Empresa i Treball. 447.000 n’ha rebut Acebsa, amb seu a Riudellots de la Selva, mentre que i Laboratoris Hipra, d’Amer, i Manufacturas Max Plastics, de Ribes de Freser, n’han cobrat 350.000. Per últim, Liceer Atlantic ha rebut 190.000 euros d’aquestes ajudes.
Arreu de Catalunya han estat 44 les empreses subvencionades que s’han repartit un total de 27 milions d’euros (l’ajut màxim per projecte és de 2,3 milions). Aquesta xifra d’ajuts suposa un augment del pressupost del 45,1% respecte a la convocatòria de l’any passat, quan es van repartir 18,6 milions d’euros. L’execució d’aquests projectes suposarà una inversió total de 519 milions d’euros. En total, han estat 44 projectes els que s’han vist beneficiats per aquesta subvenció en tot el territori català, i això ajudarà a crear 1.838 llocs de treball nous.
Dels 44 projectes aprovats aquest any pel Departament d’Empresa i Treball, la majoria -27-, són noves inversions. La comarca que més ajuts ha tingut ha estat el Vallès Occidental, amb 7. La segueixen el Vallès Oriental, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat, amb 5. Mentrestant, a Girona hi ha hagut tres de les vuit comarques beneficiades: el Gironès (4), la Selva (3) i el Ripollès (1).
Per altra banda, el Departament d’Empresa i Treball també ha aprovat aquesta mateixa setmana una sèrie d’ajuts per a projectes de transformació digital, mitjançant l’adquisició maquinària i equipament avançat i indústria 4.0. Aquestes ajudes tenen previst aportar un màxim de 6,5 milions d’euros que ajudaran a millorar la competitivat i la sostenibilitat de les empreses dins el sector industrial i de serveis de producció.