Els càmpings gironins auguren un «bon» estiu
Diari de Girona. El sector, que assegura haver viscut la millor Setmana Santa en deu anys, està recuperant la «confiança» del client internacional.
Els càmpings gironins han tancat una Setmana Santa extraordinàriament bona i han assolit dades d’ocupació similars a les de la prepandèmia i, fins i tot, en alguns casos, les han superat. Un cop analitzades les xifres, el sector ha registrat una ocupació, en bungalous i mòbil homes, de fins al 95% mentre que parcel·les ha estat d’entre el 80 i el 85%. En total, durant la Setmana Santa han obert un 80% de les places disponibles a la demarcació.
El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, creu que es tracta de la millor dels últims deu anys i que s’han superat les previsions «més optimistes». Durant la jornada de treball celebrada ahir a l’Espai Cràter d’Olot, Gotanegra va dir també que partien d’un 2020 «desastrós» i que la situació s’està revertint per diversos factors. Entre ells, la fi de les restriccions, la «fidelització» del client «del país» i pel fet que el client internacional està «recuperant la confiança».
En relació a això, va dir que aquest tipus de client –sobretot, holandès, alemany o suïs- està «tornant» i fa estades més llargues, fora dels mesos punta. «El client internacional sènior tornaa ser aquí i son els que fan un gruix molt important de les pernoctacions», va insistir Gotanegra. A més, va remarcar que cada vegada més el client busca «experiències» i que el sector dels càmpings treballa constantment per reinventar-se.
Tenint en compte aquestes dades, el sector augura una bona temporada turística amb xifres que també es podrien acostar a les d’abans de la pandèmia. En aquest sentit, Gotanegra va dir que els càmpings i, en general, el sector turístic tenen greus dificultats per «formar equips» de treballadors qualificats i que això només es pot resoldre fent temporades «cada cop més llargues». «Cal professionalitzar-los», va reblar.
«Hem de fer equips de gent que vulgui estar al sector turístic, que és un sector que tradicionalment el fet de treballar quan la gent fa vacances es complicat i hem de ser capaços de buscar maneres de fer que la gent pugui conciliar», va afegir.
L’Associació de Càmpings de Girona aglutina l’allotjament turístic reglat més important de la demarcació amb 120.000 places d’allotjament, que representa un 85% de l’oferta global a la demarcació. La trobada celebrada ahir a Olot s’emmarca en un seguit de reunions itinerants per conèixer l’oferta que hi ha al territori i establir-hi col·laboracions.