Barcelona vol captar els turistes jueus | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Barcelona vol captar els turistes jueus

  |   Novetats

El Punt. Els visitants hebreus són dels que més despesa fan i són grans consumidors de cultura, tecnologia i gastronomia. Barcelona es vol posicionar com a destinació preferent per al turista jueu. La capital catalana vol aprofitar el seu important llegat jueu sefardita (també el de Girona) per captar aquest client que, tot i que de moment és poc significatiu (el 2019, van arribar 431.000 passatgers procedents de Tel Aviv gràcies a la connectivitat de vols directes), és dels que gasta més. Els jueus són els segons en volum de xecs emesos en Tax Free i els sisens en nombre de despesa total. Segons Turisme de Barcelona, el turista jueu s’està majoritàriament tres dies a la ciutat i gasta de mitjana 366 euros al dia, una despesa molt superior a la del turista internacional, que és de 185 euros al dia.

Turisme de Barcelona, en el seu objectiu de captar “turisme de qualitat”, es dirigeix a aquest mercat especific a través de Barcelona connects Israel i el Marketplace Shalom Barcelona, dues accions per atraure un visitant amb alt interès per la cultura, la gastronomia, la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i les compres. A través de la xarxa Turisme de Barcelona, que ja ha tingut contacte amb agències de viatges d’Israel, s’adreça (en anglès i hebreu) a un mercat molt especific i globalitzat, amb una comunitat molt important arrelada, d’una banda, als Estats Units, i també a l’Argentina, i amb un mercat emissor a Israel molt important i que quan ve a l’Estat mostra un gran interès per Catalunya i per Barcelona.

Al potencial turista “se li presenta tota l’oferta a més de l’específica que pot fer encara més atractiva la seva estada a Barcelona, com ara on es pot menjar caixer o on estan situades les sinagogues de la ciutat perquè hi puguin anar el sàbat ”, explica la directora de màrqueting de Turisme Barcelona, Alexandra Marcó.

Els jueus que venen a Barcelona troben al call molta història del passat jueu medieval català. Avui, hi ha una comunitat jueva important i Jabad-Lubavitch té al carrer Sant Honorat el seu centre cultural.