Els millors emprenedors empordanesos, premiats
El Punt. Els guardonats van rebre la distinció en un acte celebrat al Teatre de Roses. El Teatre Municipal de Roses va ser l’escenari divendres passat de l’acte de lliurament de premis de la tretzena edició dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà. Els guardons han estat per a Sappi App: Animal Nutrition Facts (categoria emprenedor), Empoody (innovació), Daluma Properties (innovació turística), Herbsnature (millor idea de negoci estudiants ESO), Arrels de l’Empordà (millor idea de negoci estudiants batxillerat i cicles formatius) i Aleix Dalmau (jove empresari). L’acte va presidir-lo l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, i el primer tinent d’alcalde de Roses, Joan Plana.
Sappi App, una app dissenyada per al benestar animal que permet als usuaris desxifrar l’etiquetatge de productes per a gossos i gats i conèixer alternatives per a una alimentació més saludable, ideada per Anna Parellada i Toni Ayuste, va obtenir el premi Emprenedor.
El premi Innovació va ser per la plataforma digital de Pol Llorens i Glòria Casellas, www.empoody.com, dedicada a la venda digital de productes d’alimentació gurmet i quilòmetre zero, produïts de la zona Empordà- Costa Brava. El Premi Innovació Turística, per la seva part, va anar a a mans de Daluma Properties, una immobiliària dirigida per Daniel Coufal, Miquel Martínez, i Luke Made, dedicada al lloguer de propietats de vacances.
Els Premis Emprenedors també volen ser un incentiu i reconèixer la tasca de joves estudiants amb la categoria de millor idea de negoci, oberta tant a estudiants d’ESO com a estudiants de batxillerat i cicles formatius. En la primera modalitat, el projecte Herbsnature (fabricació i comercialització d’aparells de vapor per incrementar la concentració), dels alumnes de l’institut Cendrassos Abir Kharbach, Dayana Cano, Nadia Prieto, Paola Lopez i Andrea Pla, va assolir el primer premi.
En cicles formatius i batxillerat, el premi ha estat per a l’Associació Juvenil Arrels de l’Empordà, ideada per Paula Esteve i Anaïs Zurita, alumnes de l’institut Ramon Muntaner, i dedicada a disminuir la brossa als paratges naturals. Els membres dels equips guanyadors de cada una de les modalitat van rebre una minitauleta digital.