Setmana Santa de grans contrastos | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Setmana Santa de grans contrastos

  |   Novetats

El Punt. Les poblacions de la Costa Brava centre s’han omplert de visitants i, en canvi, a la Costa Brava nord només s’han obert un 30% dels establiments. A la C-31 hi ha hagut cues de fins a 21 quilòmetres.

Fa uns dies que el sector turístic ja pronosticava bones ocupacions per Setmana Santa, sobretot en zones de muntanya, interior i la Costa Brava centre. Però, tot i els bons pronòstics per a aquests dies, ni el mateix sector s’acabava d’imaginar l’allau de catalans (i algun francès i holandès) que han decidit visitar les comarques gironines. Platja d’Aro no n’és una excepció. Ahir, en alguns moments del matí, hi va haver cues de fins a 21 quilòmetres a la C-31 per arribar-hi i, la resta de la jornada, retencions i molta, molta gent. Famílies, grups d’amics o parelles fent el que s’ha fet any rere any per Setmana Santa a Platja d’Aro: passejar, mirar botigues (i comprar també), prendre alguna cosa a les terrasses dels bars, menjar gelats pel carrer o estirar-se a la sorra de la platja amb banyador o vestit i alguns, molt pocs, banyar-se. I no parlem dels visitants que, encuriosits per les notícies del famós monòlit d’acer inoxidable que va aparèixer a la platja de Sa Conca, es van aplegar, ahir, al parc dels Estanys (que és on ara l’ha instal·lat l’ajuntament) per veure’l i fer-hi fotos.
Un matí perfecte. Però va arribar l’hora de dinar i, malgrat que hi havia pràcticament tots els establiments de restauració en marxa, era impossible que entre tots poguessin donar cobertura a tota la gent que volia dinar. Això va provocar llargues cues, en alguns casos de més de tres quarts d’hora, davant dels restaurants (de tota mena) esperant taula. Evidentment, no tothom va poder dinar de restaurant i, de retruc, els bars que estaven oberts també es van omplir.
L’allau de visitants no va ser exclusiva de Platja d’Aro, sinó que es va viure el mateix a pràcticament tot el Baix Empordà, una zona a què tradicionalment el turisme nacional té molta tirada. Hi va haver cues de cotxes a moltes carreteres, com ara a Llofriu i a la de Pals a Torroella, com si fos a plena temporada d’estiu. Al castell del Montgrí, de Torroella de Montgrí, per exemple, ahir, es va concentrar tantíssima gent per visitar-lo que es van formar cues per pujar a les torres.
On també es van concentrar molts turistes va ser a la zona de muntanya, a l’interior (a Girona ciutat, ahir, hi havia moltíssima gent pels carrers) i a la Garrotxa i el Ripollès. La situació de la Costa Brava centre i les zones de muntanya contrasta amb el de la Costa Brava nord, una zona on, aquesta Setmana Santa, només han obert el 30 per cent dels hotels (a Roses, només hi ha oberts el 20 per cent) perquè tenen pocs clients. Aquesta part de la Costa Brava, igual que passa amb la Selva marítima, depèn molt del turisme estranger. A la Costa Brava nord, el principal turista és el de l’Estat francès, que, fins avui, ha necessitat una PCR per poder travessar la frontera –tant d’anada com de tornada–, i els que han vingut són “testimonials”, perquè per pocs dies no els valia la pena fer-se les proves, segons asseguren alguns hotelers. A més, els qui han vingut es veuen obligats a avançar la tornada de les vacances abans que entri en vigor el nou confinament anunciat per Emmanuel Macron.