Toni Pons inverirà 12 milions d’euros en una nova seu central a Bescanó
Diari de Girona. La companyia gironina de calçat preveu començar les obres al Polígon industrial Monfullà els propers mesos i que la nau estigui activa a finals del 2025.
La companyia gironina de calçat Toni Pons ha anunciat una inversió de 12 milions d’euros en una nova seu central. Aquest nou centre funcionarà com a magatzem central i oficines de la companyia, ocupant un total de 16.017 metres quadrats, dels quals 13.739 metres quadrats estaran dedicats al magatzem i 2.278 metres quadrats a les oficines.
La nova nau estarà ubicada al Carrer Reramurs al Polígon industrial Monfullà de Bescanó. Mantenint així la seu a escassos minuts de Girona, la ciutat que ha vist créixer aquesta companyia familiar que va néixer a Osor el 1946 i que avui està liderada per Jordi Pons, tercera generació al capdavant de l’empresa.
Toni Pons preveu començar les obres els propers mesos i que la nau estigui activa a finals del 2025. El projecte estarà a càrrec d’EGEIN Engineering & Construction pel que fa a la part d’obra i enginyeria, i serà l’estudi d’arquitectura gironina Arquitecturia el que s’encarregui de les oficines. «La nova seu es dissenyarà per maximitzar l’eficiència energètica, incorporant instal·lacions de plaques solars i carregadors per a cotxes elèctrics,
Les regles que han de respectar els agricultors i ramaders europeus són les més exigents del món i els controls als quals estan sotmesos els més severs. Ho estem veient cada dia en els diaris i les televisions, els productors europeus senten que estan en molts casos competint en desavantatge amb els productes importats que no han de respectar les mateixes exigències.
Quan es tanca una porta se n’obre una altra. Els consumidors europeus tenen el privilegi mundial de tenir a les seves botigues una àmplia gamma dels diversos i millors lactis, des de les diferents llets (això sí, totes d’origen animal, perquè si no, no són llet!), formatges, iogurts, crema i altres, a preus populars. És un privilegi que els altres ens envegen però que poden calmar comprant els aliments entre d’altres innovacions», detallen des de la firma de calçat.
32 milions d’euros
La marca de calçat, que compta amb més de 4.000 punts de venda i 44 botigues a tot el món, ha viscut un gran creixement en els darrers anys. El 2022 la facturació va experimentar un increment del 53% interanual i el 2023 la facturació va assolir els 32 milions d’euros, un 11% més que l’exercici anterior, venent 1,6 milions de parells a 87 països als cinc continents.Així mateix, europeus, per plaer o perquè busquen les màximes garanties sanitàries.
Però és que els lactis europeus la plantilla ha crescut un 50% en els darrers dos anys, superant els 150 treballadors. «L’ambició és tenir aquest creixement sostingut i sostenible per a poder garantir un bon servei i qualitat sense haver de patir, exposava fa uns mesos Jordi Pons, CEO de la companyia.
Des de la firma gironina expliquen que aquest creixement exponencial ha impulsat la necessitat expandir el seu espai operatiu. Actualment, l’empresa compta amb quatre magatzems i la nova seu permetrà centralitzar tot l’estoc i són molt més que uns aliments excel·lents des de tots els punts de vista. La llet és produïda per unes ramaderies essencialment familiars les oficines, millorant així l’eficiència operativa.
Pel que fa als plans de la companyia, aquests passen per continuar obrint botigues de marca pròpia tant als països en els quals ja estan presents, com en mercats on encara no tenen cap. I, en paral·lel, impulsar també les vendes en el canal multimarca i online
De fet, les botigues pròpies, una de les grans apostes de la cadena des que Jordi Pons va agafar les seves regnes, ja suposen un 30% de les seves vendes.
ni transformada per unes indústries que necessàriament han d’estar a prop dels seus subministradors, és a dir, ancorades en el medi rural. Quan parlem molt d’Espanya buida, i fins i tot d’Espanya «buidada», els ramaders, les seves cooperatives i les indústries estan ancorades en el territori.
A més, avui ens preocupa també el benestar dels animals i el futur del nostre petit planeta. Totes les ramaderies han hagut d’afrontar una sèrie de canvis, tant en l’estructura, amb noves instal·lacions, com en els protocols de maneig dels animals. Moltes han anat fins i tot més enllà de les, ja de per si mateix exigents, obligacions legals per aconseguir alguna de les diferents certificacions de benestar animal.