Temps de Flors fa pujar l’ocupació entre setmana
El Punt. Els hotels gironins passen del 55 al 80% d’ocupació entre dilluns i dijous, dies normalment més fluixos. La majoria de visitants venen expressament per la festa.
El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, destaca el canvi de tendència registre pel que fa a l’ocupació hotelera amb motiu de Temps de Flors, en el sentit que s’ha incrementat entre setmana un 30%. Les dades són rellevants perquè, segons Carreras, els caps de setmana, especialment divendres i dissabte, és habitual arribar o superar el 90%. Amb dades absolutes, aquest increment entre setmana passa del 55 al 80%. L’oferta de llits a Girona volta els 4.000, dels quals 3.000 corresponen a places hoteleres i la resta, a establiments turístics.
Més nacionalitats
Els hotelers també han detectat visitants d’altres països, com ara el Canadà, el Brasil, Itàlia, els Estats Units o la Gran Bretanya. Els clients, majoritàriament, són de la tercera edat. Abans procedien de França i d’altres comunitats que venien a passar el dia amb autocar; ara, a més, s’hi han afegit els que opten per anar d’hotel i estar-s’hi uns dies. “Entre setmana era un punt dèbil, que s’ha reforçat amb el treball d’institucions i hotels”, destaca Carreras. A banda del bon temps, per un costat, que afavoreix l’ocupació els caps de setmana, Temps de Flors, segons Carreras, és un producte que ven per ell mateix, a banda de la resta d’atractius que té la ciutat de Girona.
Un tron de flors amb molt de joc
Josep Carreras remarca que Temps de Flors és ja un producte totalment consolidat que –i aquí el punt més destacable– atrau per ell mateix molta gent que opta per venir uns dies a Girona aprofitant aquest esdeveniment. Segons Carreras, Temps de Flors s’ha d’emmarcar en una ciutat amb una important oferta de comerç, sector que ha patit els efectes de la covid, amb establiments tancats, però que és fort; la proximitat amb la Costa Brava i la connectivitat amb Barcelona, la gastronomia, la seguretat ciutadana, política i econòmica i, finalment, la monumentalitat. Aquí cal destacar el treball, segons explica Carreras, dels mateixos hotelers, en la modernització dels establiments i la potenciació dels seus llocs web.