Plantegen un Temps de Flors tot exterior ampliat a 13 barris | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Plantegen un Temps de Flors tot exterior ampliat a 13 barris

  |   Novetats

El Punt. L’Ajuntament de Girona inclou en la 66a edició eixos comercials, zones verdes i places d’un radi més ampli. L’Eixample, Santa Eugènia i Sant Narcís, principals espais alternatius.

L’Ajuntament de Girona planteja celebrar del 8 al 16 de maig d’aquest any la 66a edició de Girona, Temps de Flors –esdeveniment que l’any passat es va haver de suspendre per l’esclat de la Covid-19– amb un format adaptat arran de la pandèmia. Les exposicions florals tindran lloc únicament en espais exteriors i s’estendran en un radi d’exposició més ampli de l’habitual, i “es determinaran fórmules de gestió i control per assegurar el compliment de la normativa vigent de salut” que hi hagi en aquell moment. Així consta en les bases de convocatòria del procés per seleccionar els projectes que duran a terme els voluntaris, en què s’assenyala que l’ampliació de l’espai expositiu de la mostra a altres barris es durà a terme a través dels principals eixos comercials i les zones verdes urbanes, així com en espais d’ús comú com les places. Aquests espais i altres d’exteriors de monuments i edificis històrics formaran una edició especial en què no hi haurà muntatges en espais tancats.

L’Ajuntament subratlla que la proposta té tres objectius: garantir la salut pública de l’esdeveniment, esponjant la instal·lació dels projectes (intentant així evitar aglomeracions); contribuir a dinamitzar l’activitat comercial, molt afectada per la pandèmia, fer-ne partícips altres barris de la ciutat i donar visibilitat a les zones verdes urbanes i periurbanes. “Amb aquesta nova perspectiva, la mostra floral pretén esdevenir un factor de cohesió social, territorial i econòmica”, s’afirma.

Espais en tretze barris

El document inclou, en l’annex, un llistat orientatiu de 85 espais dirigit als participants per a la presentació dels seus projectes. Així, el plantejament inicial del consistori –que es podria veure modificat per la presentació dels projectes– inclou espais en tretze barris diferents de la ciutat. El Barri Vell continua sent l’escenari principal, amb 43 espais proposats (la meitat del total), incloent-hi clàssics de la mostra com són les escales de la Catedral, la plaça dels Jurats, el passeig Arqueològic, les escales de Sant Martí i els ponts sobre l’Onyar. No hi són, però, altres clàssics pel fet de ser espais tancats, com ara els Banys Àrabs, Sant Lluc, les Sarraïnes, la Carbonera i el claustre i el soterrani de la Catedral.

També al centre repeteixen espais clàssics del Mercadal (com el carrer Nou), que també podria tenir projectes en zones menys freqüents com Santa Clara i Sant Francesc. També al carrer del Carme es preveuen alguns muntatges.

Fora de la zona habituals, els barris que més es potencien amb nous espais alternatius són l’Eixample (sobretot), Sant Narcís i Santa Eugènia. A l’Eixample (la zona més poblada de la ciutat) es proposa que hi hagi muntatges en carrers tan cèntrics com Migdia, Creu i Maragall, a més del parc del Migdia. A Santa Eugènia, a més de Can Ninetes, també es proposa per exemple la plaça de Santa Eugènia (o del Barco) i el parc de Núria Terés. A Sant Narcís, el plantejament inicial del consistori inclou, a més del pont del Dimoni, espais com el parc Central i la plaça de l’Assumpció, entre d’altres.

Lògicament es manté l’aposta per l’entorn urbà dels últims anys amb el camí del Calvari (Torre Gironella), els miradors de les Pedreres, els jardins de la Devesa i l’entorn del Galligants a Sant Daniel (a més del monestir). I es proposa com a novetat destacada el parc de les Ribes del Ter (Fontajau).