Pimec Girona reclama agilitzar els processos per regularitzar immigrants | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Pimec Girona reclama agilitzar els processos per regularitzar immigrants

  |   Novetats

Diari de Girona. La confederació patronal ha atès 224 persones durant el 2023 a través del servei d’assessorament d’estrangeria amb 54 expedients tramitats.

Pimec ha atès durant el 2023 un total de 224 persones a través del seu servei d’assessorament d’estrangeria (132 dones i 92 homes) amb 54 expedients tramitats. Això s’ha donat a conèixer a l’acte «La contractació de persones estrangeres a les pimes» que va celebrar ahir Pimec Girona a l’edifici del Govern, juntament amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Durant la jornada, persones expertes en la matèria van explicar els diferents supòsits d’incorporació de les persones estrangeres al mercat de treball, els beneficis que suposa per a les empreses aquest tipus de contractació i les principals vies de regularització.

El president de Pimec Girona, Pere Cornellà, va manifestar que «és necessari oferir suport a les pimes per tal de facilitar aquelles solucions que, com els procediments de contractació de persones estrangeres, permetin donar resposta a les necessitats del teixit productiu». En aquest sentit, Cornellà també va destacar que per fer més competitiu el teixit empresarial «s’ha de vetllar per facilitar i agilitzar els processos corresponents per tal d’afavorir una situació de regularitat administrativa i que les persones en situació irregular puguin accedir a una feina».

D’altra banda, la directora del Departament Jurídic de Pimec, Itziar Ruedas, va explicar durant la seva intervenció que «des de la patronal assessorem, acompanyem i tramitem tota mena de procediments d’estrangeria amb la finalitat de facilitar i ajudar les pimes i les persones nouvingudes a iniciar una relació laboral dins del marc legal». Ruedas també va concretar alguns dels serveis que ofereix PIMEC a les empreses en aquest àmbit com, per exemple, la contractació d’estrangers en origen, tramitacions de permisos de treball i residència i donar tota la informació sobre els tipus de permisos i les autoritzacions de treball.

Per la seva part, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta, va expressar que «és crucial que les organitzacions reconeguin i valorin el potencial que aporta la diversitat» i va afegir que «contractar persones estrangeres no només pot omplir buits de talent i habilitats especialitzades, sinó que també pot enriquir els equips de treball amb perspectives noves i habilitats diverses i permet créixer com a organització i prosperar en un món cada vegada més interconnectat».